Cornellà posa en marxa la Botiga Solidària per optimitzar l'ajuda als més necessitats
L'ajuntament i les diferents entitats que ja treballen en aquest àmbit uniran esforços per arribar al màxim nombre de persones
Front unit entre unes30 entitatsd'àmbit social i l'Ajuntament de Cornellàper intentarcoordinaral màxim les accionsque porten a terme diversos ens de la ciutat i que pretenen facilitar menjar a lespersones més necessitades.
Aquest és l'objectiu de la Botiga Solidària, un projecte que donarà resposta a la creixent demanda d'aliments de primera necessitat per part d'un sector de la població que està en situació de vulnerabilitat.
En un moment en què3 de cada 10catalans es troben en perill d'exclusió social pel seu nivell de pobresa i en què lataxa d'atura Cornellà supera el18%, l'ajuntament i les diferents entitats socials han vist que la coordinació d'aquestes polítiques no podia esperar més. Aquesta iniciativa s'emmarca dins els objectius de l'Acord Social contra la Crisi, promogut per l'Ajuntament de Cornellà.
La Botiga Solidària està impulsada, a més de l'ajuntament, per les associacions de veïns Pedró, Gavarra, Sant Ildefons, Fontsanta, Casc Antic, Riera, Almeda, Ajuda Fraterna, Càritas i Creu Roja. Totes aquestes associacions es constituiran de fet en una única entitat per gestionar el nou servei.
També col·laboren en el projecte el Departament de Joventut de l'ajuntament --en la tasca de formar els voluntaris-- i el de Medi Ambient --en l'elaboració del projecte-- per evitar el malbaratament d'aliments, així com UGT, CCOO, APRODICO, Associació Familiars Salut Mental Baix Llobregat, Fundació per a les Persones Dependents, Fundació Acció Solidària contra l'Atur, Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer, ONCE, IES de Cornellà, La Fragua, Fundació El Llindar, Coordinadora contra la Marginació, Fundació La Carena, Associació de Mares ADELANTE i els Casals de la Gent Gran.
PROP DE 400 FAMÍLIES ATESES
Es calcula que prop de400 famílieses podran beneficiar d'aquest servei cada any. Els equips professionals de Serveis Socials de l'ajuntament i de Càritas de Cornellà seran els encarregats de valorar i tramitar l'accés a aquests recursos, determinant la quantitat d'aliments que rebrà cada família en funció del nombre de membres, les necessitats nutricionals i els seus recursos.
Notícies relacionadesLa Botiga Solidària obrirà dues tardes a la setmana i comptarà amb la col·laboració de prop d'un centenar de voluntaris.
Els aliments que es distribuiran procediran delbanc d'aliments, de la Unió Europea, d'excedents dels establiments i mercats municipals, de supermercats i de les donacions de particulars fetes a través de les diferents associacions de veïns de la ciutat.
- Xarxa elèctrica ¿Què és el zero energètic, la principal hipòtesi de l'apagada generalitzada?
- Tall del subministrament elèctric Apagada generalitzada a Espanya: ¿què ha passat amb la llum?
- Apagada massiva La llum també se'n va a Portugal en una apagada que afecta Europa
- Xarxa elèctrica Les causes de l'apagada massiva a Espanya i Portugal
- D’Olot a l’armada japonesa