Eleccions municipals 2015
ERC Cornellà aspira a recuperar la representació a l'ajuntament amb Raquel Albiol
Albiol encapçala la llista dels republicans per a les pròximes eleccions municipals amb l'objectiu de poder exercir una oposició ferma i contundent des del consistori
Raquel Albiol, cap de llista d’ERC a Cornellà per a les pròximes eleccions municipals. /
Raquel Albiol fa anys que forma part del projecte d'ERC i sempre ha estat implicada en la secció local i en el teixit social de Cornellà, lluitant “des de les bases”. Ara, l'objectiu és una mica més ambiciós, ja que els seus companys la van elegir el mes de febrer passat per encapçalar la llista a les pròximes eleccions municipals.
“Afronto el repte amb molta il·lusió, moltes ganes i amb la tranquil·litat de saber que darrere hi ha tot un equip treballant per al projecte de fer possible un nou Cornellà”, assegura Albiol.
ERC va tenir representació a Cornellà, per primera vegada després de la República, el 1999, amb l'entrada de Joan Tardà com a regidor. El 2003 van obtenir dos regidors i el 2007 un. En les últimes eleccions municipals del 2011 van perdre la representació. Així que l'objectiu principal és clar: “Tornar a tenir representació dins del consistori ja seria una satisfacció, però encara ho seria més aconseguir dos, tres o quatre regidors per poder tenir més força”, confessa Albiol.
La voluntat dels republicans és exercir “una oposició ferma i contundent als socialistes, que fa molts anys que governen amb majoria absoluta. És imprescindible que Cornellà també tingui representada una veu republicana, independentista i d'esquerres, i sens dubte, aquests som nosaltres”, assegura Raquel Albiol.
El partit aposta per un Cornellà diferent, “més participatiu, menys especulatiu, que sigui un motor econòmic, amb polítiques socials i d'immigració inclusives, amb una borsa de lloguer assequible i en què el dret a decidir sigui possible”.
El programa electoral, que encara es manté en construcció amb l'ajuda d'entitats de la ciutat, té alguns eixos clars: trencar amb l'opacitat de l'ajuntament apostant per la transparència, canviar el model urbanístic conservant les zones verdes, preservar els valors ecològics, potenciar una xarxa de comerç local, atraure noves empreses, prioritzar l'educació pública i crear un pla de protecció del patrimoni històric de la ciutat, entre altres.
Un possible canvi en la tendència de vot
ERC preveu que les conseqüències del 9-N (procés al qual Cornellà va negar la seva col·laboració) i el sorgiment de nous partits polítics provocaran un canvi en la distribució de forces en les pròximes eleccions municipals.
“Crec que la tendència de vot socialista s'ha trencat, el canvi va començar fa uns anys enrere i s'ha evidenciat després del 9-N. A Cornellà, tot i ser una de les ciutats amb un perfil de votant majoritàriament socialista, molta gent ha canviat de posicionament”, argumenta Albiol.
“La política actual segur que farà canviar molt la distribució de forces polítiques en les pròximes eleccions municipals i s'obriran nous espais, on si nosaltres i altres forces tenim prou representativitat, podrem trencar aquesta hegemonia socialista i incidir per canviar les polítiques de l'actual consistori”, sentencia.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia