Una reflexió sobre la vida i la mort
Mateo Gil roda a Cornellà 'Proyecto Lázaro'
El film de producció catalana tracta sobre el primer cos ressuscitat de la història de la humanitat
Mateo Gil, en un moment del rodatge de ’Proyecto Lázaro’. /
Mateo Gil, director de films com 'Blackthorn' o guionista d''Abre los ojos', 'Ágora' o 'Nadie conoce a nadie', està rodant aquests dies en un estudi de Cornellà una nova pel·lícula, 'Proyecto Lázaro' després de gravar durant cinc setmanes a Tenerife.
'Proyecto Lázaro' narra la història de Marc Jarvis (Tom Hughes), un noi amb èxit i ambició amb molts projectes de futur que té un xoc terrible quan li diagnostiquen un càncer letal amb un pronòstic de menys d'un any de vida.
Marc no accepta la mort i decideix 'crionitzar' el seu cos. El gran amor de la seva vida, Naomi (Oona Chaplin), tot i no estar d'acord amb la decisió, es converteix en el seu principal suport. Ell es convertirà 70 anys després, el 2083, en el primer cos ressuscitat de la història de la humanitat. De tota manera, el despertar no serà tan idíl·lic com ell es pensava.
En aquest context, Gil ha ressaltat que ell es desperta "i no està en plena forma física, és un malalt a l'hospital i això l'obliga a plantejar-se moltes coses sobre què esperava en aquesta vida després de la mort i a qüestionar-se per què va prendre aquestes decisions”.
El director assenyala que el film "és una història de ciència-ficció, però fonamentalment és una història d'amor en què la parella del personatge tot i només aparèixer en el passat ressona constantment en el futur".
La idea de la pel·lícula va sorgir fa molts anys quan Gil va escriure amb Alejandro Amenábar 'Abre los ojos', on parlaven de com seria la reanimació en el futur. "Em feia moltes preguntes sobre com serien els primers moments que no coneixes i quina seria la relació amb la teva vida recent", indica.
Una idea el va animar a tirar endavant el projecte: la notícia del 2008 que explicava com s'havia creat un cor de rata a partir de cèl·lules mare. En aquest context, destaca que es parla a la pel·lícula de "la meravella i el terror davant la vida".
El robot sanitari Da Vinci
A Studio Service Vision de Cornellà s'hi ha rodat el primer pas que fa el ressuscitat en el futur, unes dues setmanes després de despertar-se.
En el rodatge a Cornellà hi ha l'aparell tecnològic sanitari Da Vinci, una sofisticada plataforma robòtica dissenyada per Intuitive Surgical per "potenciar les capacitats del cirurgià i oferir una opció mínimament invasiva en procediments de cirurgia complexa".
Notícies relacionadesAmb aquest robot, es porten a terme petites incisions per introduir instruments en miniatura i una càmera de visió tridimensional d'alta definició. El cirurgià opera recolzat en la consola del robot visualitzant una imatge tridimensional augmentada d'alta resolució de l'àrea de l'operació.
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Malestar a sant adrià La violència i la falta de relleu redueixen l’autoritat dels patriarques de la Mina
- BARCELONEJANT La febre de les cites ràpides
- "Ansu hauria pogut ser Lamine Yamal"
- L’espanyol més buscat va matar el seu fill d’un tret
- Melania Trump, la discreta primera dama
- Els consells de Maria José Valiente, psicòloga i col·laboradorada de SanaMent Sis eines per tornar a la normalitat després de les festes de Nadal
- Juan y Medio inaugura avui la sisena temporada de ‘Lo de Évole’
- Exuberant ball català a NY
- Milo J: aquí hi ha artista