Sant Jordi a Cornellà

Bodas de Sangre i Cinco horas con Mario a l'Auditori de Cornellà

La lectura dramatitzada del clàssic de Miguel Delibes s'ofereix gratuïtament

 Escena de Bodas de sangre, d’Oriol Broggi.

 Escena de Bodas de sangre, d’Oriol Broggi. / PERIODICO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bodas de sangre, espectacle de la companyia La Perla 29, arriba el diumenge 22 d'abril, a les 19 h, a l’Auditori de Cornellà. El primer Lorca sota la direcció d'Oriol Broggi es presenta com un dels plats forts de la temporada teatral d'aquest centre cultural.  Es tracta d'un muntatge centrat en la poètica de l'autor, ressaltant les paraules, les sensacions de l'univers lorquià i el paisatge andalús. Ivan Benet, Anna Castells, Nora Navas, Pau Roca, Clara Segura i Montse Vellvehí interpreten tots els personatges d'aquest clàssic.

Bodas de sangre parla sobre els grans temes: la vida, la mort i l'amor, a partir de costums, tradicions i el simbolisme. Es tracta d'aquelles forces majors i impulsos vitals que empenyen els personatges a la tragèdia. Un plantejament del text de Lorca com un gran poema ple de ritme i de musicalitat –amb composicions originals de Joan Garriga. Una sèrie d'escenes, d'entrades i sortides on actors, actrius, personatges i músiques s'entrellacen per donar vida a la nòvia, el nòvio, Leonardo, la mare... Tot amb aire andalús i tintat pel paisatge sec i blanc i per la sang que brota.

I un altre clàssic

I, prèviament, el divendres 20 d'abril a les 21 h, la Sala2.cat de l’Auditori s'ofereix gratuïtament, però formalitzant la reserva per telèfon, la lectura dramatitzada de Cinco horas con Mario, novel·la de Miguel Delibes publicada 1966. El nucli central és el monòleg o monodiàleg d'una dona conservadora de classe mitjana amb el cadàver de Mario, el seu marit mort prematurament. A través dels records de la seva vida, revisa molts aspectes de la insatisfactòria vida en comú.

En aquesta obra Delibes recrea l'Espanya provinciana de l'època, els problemes de la falta de comunicació en el matrimoni, així com el conflicte de les "dues Espanyes". Durant tota l'obra, Carmen Sotillo fa continus retrets al seu marit per la seva integritat moral i falta d'ambició, que han impedit que arribessin el reconeixement i l'estatus social que ella ambicionava per a la seva família, així com per la seva actitud de superioritat i fredor cap a ella. Relata com es van fer parella, com van acabar casant-se i altres records que reviurà durant les cinc hores en què ella vetlla el cos del seu difunt marit.

Notícies relacionades

A l’Auditori es recrearà aquesta novel·la amb la lectura dramatitzada sota la direcció, adaptació i interpretació de Montserrat Orozco Cees, sota la direcció musical i interpretació de Jose Carlos Arjona Cabello i amb la col·laboració especial de Francisco Orozco.

Més notícies de Cornellà