Hort urbà

Avis i estudiants de Cornellà, junts en un programa per desenvolupar l’educació alimentària

  • Es tracta d’un projecte educatiu pioner amb deu escoles de la ciutat que es fonamenta en la plantació de la col paperina

Avis i estudiants de Cornellà, junts en un programa per desenvolupar l’educació alimentària

Ayuntamiento de Cornellà

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cornellà (Barcelonès) inicia un projecte educatiu pioner amb deu escoles de la ciutat que es fonamenta en la plantació de la col paperina juntament amb avis i àvies que tenen un hort municipal al municipi.

A les escoles Anselm Clavé i Mediterrània ja van fer una prova pilot el curs anterior i, aquest any, s’hi han sumat altres centres de Cornellà: Areny, Antoni Gaudí, Jacint Verdaguer, Dolors Almeda, Betània i els instituts Francesc Macià, Esteve Terradas i Illay Miquel Martí i Pol.

Aquest projecte té per objectiu «promoure i desenvolupar l’educació alimentària i ambiental, introduint la sensorialitat i el gust com a punt de partida, perseguint els valors de proximitat, sostenibilitat i l’aprofitament alimentari», expliquen des de l’Ajuntament de Cornellà.

El 19 d’octubre, a les 10 hores, a l’hort urbà Josep Pidelaserra Llach, es van trobar els 25 alumnes dels 11 centres educatius per rebre la llavor de la col paperina i amb la guia de l’avi de cada escola plantar-la.

De l’hort a les cuines

Les 11 escoles entregaran una part de les seves llavors als avis i àvies dels horts urbans de Cornellà. La resta anirà a l’hort de l’escola i als pagesos que col·laboren en el projecte que formen part del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Les cols que naixeran gràcies als camperols i «revaloritzades pels nens», seran cuinades per cuiners de renom, com: Valentí Mongay, Ada Parellada, Sergi de Meià, Alberto Mendiola, Marc Esteve, Xavier Llanos, Jose Manuel Parrado, Eva Davo i Diego Borja, Pep Salsetes, entre d’altres.

Notícies relacionades

En el projecte també hi participa un centre de Sant Joan Despí, l’escola Sant Francesc d’Assís, i compta amb la col·laboració del Convivium Slow Food Garraf-Penedès.

Llegeix totes les notícies de Cornellà de Llobregat a EL PERIÓDICO Cornellà