Cicle ‘Informació KM0’
L’alcalde Balmón, en el col·loqui d’EL PERIÓDICO a Cornellà: «A aquesta ciutat ningú li ha regalat res»
El regidor va parlar dels reptes de la ciutat catalana en la tercera trobada de la capçalera amb les seves comunitats locals
Els carrers on va créixer l’alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón, no feien olor de gessamí «sinó d’esforç». Així ho va afirmar el regidor en la tercera trobada –després de Badalona i l’Hospitalet de Llobregat– d’EL PERIÓDICO amb les seves comunitats locals de l’àrea metropolitana de Barcelona. La capçalera porta a terme el projecte en el context de l’estratègia d’enfortir la seva oferta d’informació local en aquest territori.
En aquesta ocasió, Balmón, que va xerrar amb el periodista d’Informació Local d’EL PERIÓDICO Manuel Arenas, va radiografiar els principals reptes de la ciutat catalana posant el focus en la seva identitat local, el rol metropolità de Cornellà o la salut mental i la soledat, un àmbit a què el polític va fer especial esment.
Balmón és la màxima autoritat cornellenca des del 2004 i, després de les recents renúncies d’històrics alcaldes socialistes com Josep Mayoral (Granollers), Josep Perpinyà (Sant Just Desvern), Enric Llorca (Sant Andreu de la Barca) i Antoni Poveda (Sant Joan Despí), es va convertir en l’alcalde de l’àrea metropolitana amb més anys en el càrrec (18).
Un bagatge apreciable en el seu discurs mesurat, pròxim amb l’audiència i que, per més comoditat, va poder desenvolupar a la botiga Abacus de Sant Ildefons, el barri on es va criar i una zona que, per a Balmón, igual com el conjunt de la ciutat, ha crescut i ha tirat endavant sense que «ningú ens hagi regalat res». Així, per a Balmón, Cornellà és «combat, gent lluitadora, humil però amb ganes de plantar cara».
El principal repte: consolidar-se
«Jo no competeixo, però d’identitat en tenim. Jo soc fill de Sant Ildefons i el meu carrer no feia olor de gessamí, sinó d’esforç, modèstia, compromís i ganes de treballar per tirar endavant», va expressar Balmón durant l’acte, en què també va treure pit perquè després que en els vuitanta la crisi del petroli destruís el teixit empresarial local i uns 28.000 veïns acabessin a l’atur, la ciutat s’ha recuperat econòmicament.
Balmón va assenyalar l’incivisme, certes incapacitats de l’espai públic per «contenir tot el que existeix», com la falta d’aparcament o el tema de la seguretat, com alguna de les principals preocupacions ciutadanes, malgrat defensar que les dades validen que es tracta d’una ciutat segura.
Respecte als principals reptes, va apuntar que la ciutat necessita un pla d’il·luminació: «Jo associo il·luminació amb seguretat». I un pla de renovació de les voreres. «Em diràs que poc ambiciós, però a mi em sembla que ho és molt, perquè crec que la ciutat ha de consolidar el que tenim», va manifestar.
Intel·ligència artificial i desinformació
Durant l’acte, l’alcalde de Cornellà va explicar també que la introducció del programa electoral per aquestes municipals el va fer una intel·ligència artificial: «Jo mai l’hauria redactat tan bé», va fer broma el regidor, que va remarcar que el mateix programa adverteix d’aquest fet.
En aquest sentit, sobre el desenvolupament de tecnologies com la intel·ligència artificial, Balmón va reconèixer que és un fenomen que «ningú aturarà», però va reivindicar la importància que aquest desenvolupament tecnològic ha d’estar vinculat amb els «valors de conducta d’una comunitat», perquè, en cas de no ser així, «només existiran individus. I això no ajuda».
En el marc de l’evolució tecnològica i com aquesta ha afectat el desplegament de la desinformació, l’alcalde va remarcar la importància de donar als veïns eines perquè puguin accedir i pair el gran volum d’informació que diàriament es publica. «Aquest és el nostre combat, contra el rumor no es pot combatre», va afirmar.
Desvirtualitzar l’audiència
L’acte el va clausurar el director d’EL PERIÓDICO, Albert Sáez, que va explicar que un dels principals objectius de l’esdeveniment era «desvirtualitzar-nos i veure’ns cara a cara amb la gent que ens segueix». «Som aquí perquè volem vincular-nos amb la gent de Cornellà, perquè volem explicar històries que interessin», va afegir Sáez.
Notícies relacionades«Som aquí perquè els diaris hem estat despistats pensant que érem màquines de vendre anuncis i imprimir paper i la tecnologia ens ha portat una sotragada i ens ha fet tornar a pensar què hem de ser. I el que hem de ser és una comunitat, i això es tracta de teixir vincles amb la gent perquè expliques coses que els interessen, que els poden ser útils, que emocionen o fa que s’emprenyin. Som a la vostra disposició», va rematar el director d’EL PERIÓDICO.
Llegeix totes les notícies de Cornellà de Llobregat a EL PERIÓDICO Cornellà
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- Exclusiva Mamarazzis Andreu Buenafuente, fitxatge sorpresa d’RTVE
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034