LA RECEPTA

Llom al xerès amb nata i xampinyons

Llom de porc, ingredient bàsic d’aquesta recepta.

Llom de porc, ingredient bàsic d’aquesta recepta.

1
Es llegeix en minuts

Aquest plat, nutritiu i gustós, és econòmic i fàcil de preparar. A l'hora de servir-lo es pot acompanyar amb arròs blanc, que es barreja amb la salsa, o amb boletes de patata. Acostuma a agradar molt als nens.

INGREDIENTS (4 persones)

8-12 rodanxes de llom de porc

Xampinyons filetejats

Crema de llet

Un gotet de xerès olorós

Pebre

Sal

Notícies relacionades

PREPARACIÓ

En una cassola amb l'oli ben calent es fregeixen els trossos de llom i després s'hi afegeix sal i pebre abans de reservar-los a part. Amb l'oli que ens ha quedat, fregim els xampinyons filetejats amb el foc fort fins que deixin anar tota l'aigua. Hi afegim la nata líquida (quatre cullerades soperes) i el gotet de xerès fins que es redueixi i espesseixi la salsa. Quan creiem que ja està a punt, hi afegim els trossos de llom i deixem que quedin ben amarats de la salsa. Si perd consistència, podem afegir-hi més nata. És millor servir-ho i consumir-ho de seguida, acompanyat de la guarnició que hàgim elegit, arròs o boletes de patata. .