Visques i esbroncades per a Rocío Márquez, la dona que ha commocionat el món del flamenc
La jove 'cantaora' de Huelva desferma passions i odis amb la seva proposta de barrejar el 'jondo' amb el rock més potent
Jennifer Connelly, Antonio Orozco, una 'Annie' del segle XXI i Pascal Plisson, el director del documental 'Camino a la escuela' són les altres cares destacades de la revista
Trepitja les taules des que era una nena, però ara que està a punt de fer els 30 ha trobat el seu veritable camí en el flamenc i no el pensa deixar per més que li ploguin les crítiques: la llibertat absoluta. Si va ser capaç de refer-se d'un cas de 'bullying' causat per una precoç exposició mediàtica, ¿com l'ha d'afectar que els puristes del gènere no entenguin la seva aposta per fer conviure el 'jondo' amb altres estils de música, com el rock més potent? "Si li sóc sincera, quan sóc dalt de l'escenari no sé res de res. Òbviament, si se'n va tothom sí que me n'adono, però si són uns quants ja no", diu Rocío Márquez en l'entrevista que ha concedit al Dominical, en què explica com va entrar en contacte amb el músic i productor Raül Fernández, 'Refree', el que li ha obert els ulls respecte de les moltes possibilitats del seu art. Amb ell ha creat el disc 'El Niño', un homenatge al 'cante' lliure de Pepe Marchena amb què està sacsejant els fonaments del flamenc i fent-lo arribar més enllà del seu públic habitual: són alguns els que borden, sí, però molts més els que s'esgargamellen cridant 'bravo'.
Una altra artista molt de temps incompresa és l'actriu Jennifer Connelly, que va abandonar la imatge de noia guapa per encarnar papers foscos en films com 'Rèquiem per un somni', de Darren Aronofsky. Ara presenta la seva última pel·lícula, 'No llores, vuela', a les ordres de Claudia Llosa, i segueix fidel a una filosofia de vida: "Evito seguir el joc a Hollywood. Altrament, et converteixes en un monstre", declara.
El cine, aquesta vegada documental, porta a la revista quatre herois: els nens Jackson, Carlos, Samuel i Zahira, protagonistes del documental 'Camino a la escuela' (que s'estrena aquest divendres, 23 de gener), que narra l'odissea a què s'han d'enfrontar per poder anar a l'escola. Jackson recorre cada dia 15 quilòmetres a través de la perillosa sabana de Kenya; Carlos, 18 quilòmetres a cavall per la Patagònia argentina; Samuel, 4 quilòmetres en una precària cadira de rodes que empenyen els seus germans petits, a l'Índia, i Zahira, una vegada a la setmana, 22 quilòmetres a través de l'Alt Atles per arribar a l'internat on estudia tota la setmana. La pel·lícula, dirigida per Pascal Plisson, és de visió obligatòria per a petits i grans.
Notícies relacionadesTambé agradarà als nens l'actualització del musical 'Annie', que torna a les pantalles actualitzat i protagonitzat per l'actriu Quvenzhané Vallis, gens pèl-roja. Completen l'oferta del Dominical un reportatge sobre les noves cerveses artesanes, la lectura del palmell de la mà que Ana Sánchez fa al cantant Antonio Orozco i un tomb per la vivenda que l'arquitecte holandès Mart van Schijndel va construir per a si mateix.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia