HISTÒRIES MÍNIMES
La botiga del futur ja és aquí
Obre a Barcelona el primer comerç multimarca d'articles fets per creadors locals amb matèries reciclades
zentauroepp55322279 economia otix201021133218
Tela de veles que ja van fer el seu servei contra vent i marea a bord d’una embarcació, o llanes que van protegir del fred en una primera forma d’abric han sigut després transformats en nous materials llestos per portar una altra vida, donar nous usos i satisfer altres propietaris. Aquestes restes de veles velles són ara estotjos o collars portadors de claus o ulleres, sota la firma Aqualata BCN. Amb el fil de llanes velles, reprocessat en una nova matèria primera, IAIOS, des de Granollers, crea noves peces. Són la flamant oportunitat per a materials utilitzats anteriorment que arriben de nou al mercat amb una altra utilitat, contribuint amb les noves formes atractives a deslliurar de residus el planeta.
BdeBarcelona Disseny Sostenible aposta només per aquestes marques que han fet el pas cap a una sostenibilitat integral. És la primera botiga multimarca d’articles realitzats per creadors locals i exclusivament fets amb materials utilitzats, reprocessats o reciclats. Ha obert al públic en el número 8 del carrer de Cotoners –gremi amb origen al segle XV–, a l’ancestral barri dels artesans de la ciutat de Barcelona. El nou comerç despatxa articles d’ús domèstic, peces de vestir i complements que donen servei a necessitats personals i professionals evitant tota mena de rebuig. La botiga del futur que ja és aquí neix de l’evolució natural de BdeBarcelona (Av. de Gaudí, 28), on ja tot era dissenyat, modelat, confeccionat per artistes locals. Ara la firma avança alineada amb els Objectius per a un Desenvolupament Sostenible, les ODS que guiaran els comerços del futur. Sense bosses ni etiquetes de plàstic, ni materials que no puguin tenir vides infinites per a un món sense desaprofitaments.
Evolució orgànica
Notícies relacionadesFundes per a tauletes i ordinadors portàtils, pantalons, camises i bolsos fets amb el teixit Infinit Denim, resultat del tractament de tela de texans utilitzats que reneixen com a preat fil per confeccionar noves peces tenen el seu lloc a la botiga de Maite Guillem. Les motxilles de Numon, fetes amb cotó reciclat a partir de roba utilitzada, retalls i polièster procedent d’ampolles de plàstic també hi són, com els objectes de vidre reciclat de Lucirmás i els collars de paper ja utilitzat d’Orbita Upcycling.
«Era una cosa cap a la qual d’alguna manera ja em dirigia des de la meva primera botiga. Fa temps que vaig començar a seleccionar proveïdors de proximitat, per a qui la sostenibilitat és important, com Dama Estudi, dedicada al disseny de joies i objectes de decoració sostenibles amb materials reciclats», afirma l’artífex del pas cap a aquest negoci i promoció de marques i fabricants sostenibles, Maite Guillem. Ha invertit 23.000 euros i tota la seva fe en el necessari i urgent univers ‘green’.
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Malestar a sant adrià La violència i la falta de relleu redueixen l’autoritat dels patriarques de la Mina
- BARCELONEJANT La febre de les cites ràpides
- Les dones generen el 20% dels beneficis del món del ciclisme
- Les rialles de Laporta i Joaquín