El dèficit d'infraestructures

Femcat, en positiu

Volem recuperar l'esperit unitari de l'acte del IESE que va reclamar per a Catalunya la gestió del Prat

El debat sobre el model de gestió de l'aeroport del Prat es manté amb formes i estratègies diferents entre el sector empresarial. Femcat va ser una de les entitats promotores del manifest Catalunya vol volar més alt. Els seus màxims dirigents recalquen la independència política del projecte.

2
Es llegeix en minuts
JOAQUIM Boixareu

Arran d'una recent iniciativa impulsada per un centenar d'institucions de la societat civil i econòmica catalana demanant la gestió de l'aeroport de Barcelona per a Catalunya, EL PERIÓDICO va publicar un article on es feia alguna afirmació sobre Femcat equivocada. Voldria explicar, breument, qui som i quins són els nostres objectius.

Femcat és una fundació formada per 75 empresaris i alts directius catalans, que va néixer fa tres anys per promoure activitats que ajudin al desenvolupament de Catalunya. La majoria dels seus patrons formen part, alhora, d'importants institucions de la societat civil catalana, com ara el Cercle d'Economia, el Foment, Cambres de Comerç i altres, i el seu perfil d'edat està entre els 30 (i pocs) i els 50 (i llargs) anys, i la seva procedència és de diferents indrets de Catalunya. Creiem que aquestes dues característiques ens fan diferents d'altres institucions, en el sentit que ens donen una visió generacional i una perspectiva àmplia del

territori.

Un fet fonamental en l'activitat de la Fundació ha estat la total independència respecte a qualsevol partit polític. No tindria cap sentit actuar al dictat de partits, ni de governs ni de l'oposició ni tampoc de qualsevol interès sectorial ni particular. Una simple suma agregada de les vendes de les empreses on els patrons de Femcat en són els propietaris o màxims dirigents, acumula una facturació equivalent a més del 10% del PIB català, i aquestes mateixes empreses donen feina a més de 70.000 persones. Femcat és, per tant, absolutament independent a l'hora d'actuar. Només ens guia la voluntat d'aportar iniciatives que contribueixin al progrés del nostre país.

EL

NOSTREneguit és "fer" (d'aquí ve el nostre nom, Femcat) i durant aquests pocs anys de recorregut ja hem tingut l'oportunitat de col.laborar directament en algunes activitats que, modestament, ja han començat a fer camí. Una d'elles ha estat, per exemple, la posada en marxa de la Barcelona Graduate School of Economics, impulsada pel prestigiós economista català Andreu Mas-Colell, que segur que serà un èxit i un focus d'atracció de talent internacional cap a Catalunya. També enguany Femcat ha signat un acord de col.laboració amb el Parlament de Catalunya, segons el qual es portaran a terme anualment diversos programes d'intercanvi entre els diputats i el món empresarial, a fi de poder aprofundir en el coneixement mutu.

Notícies relacionades

Recentment, Femcat ha participat activament en la iniciativa conjunta per demanar la gestió de l'aeroport del Prat per a Catalunya, sota el lema Catalunya vol volar més alt. Una iniciativa que ha volgut recuperar l'esperit unitari que es va demostrar en l'acte del IESE del mes de març passat i que va ser una bona demostració que la societat catalana pot fer front, de forma unitària, als reptes de futur que té plantejats. Tots sabem que per ser un país de primera categoria, necessitem un aeroport interconnectat amb les principals capitals econòmiques mundials, i l'actual model de gestió del Prat no ho fa possible. Per aquest motiu hem impulsat la campanya, amb esperit constructiu i amb l'objectiu de no demorar més una decisió absolutament estratègica per al nostre país.

En definitiva, Femcat seguirà participant d'aquesta i altres iniciatives, sempre en positiu i amb voluntat de construir un país millor per a les futures generacions. L'objectiu ha de ser aconseguir que Catalunya sigui un dels països més avançats del món en un termini raonable de temps.