L'ENTITAT ALACANTINA BUSCA UNA SORTIDA

La CAM tirarà endavant amb Banco Base i estudia reclamacions

Caja Mediterráneo considera que "no s'ha produït cap circumstància nova" que justifiqui la decisió de trencar el grup

Cajastur, Caja Cantabria i Caja Extremadura no estan d'acord amb el pes que havia de tenir l'Estat en la nova entitat

2
Es llegeix en minuts

La Caja Mediterráneo (CAM) "continuarà endavant" amb Banco Base, estudiarà les conseqüències jurídiques del rebuig de Cajastur, Caja Cantabria i Caja Extremadura al projecte d'integració, i elevarà les possibles reclamacions que siguin procedents, ha informat l'entitat alacantina.

La CAM "lamenta profundament" la decisió presa pels seus socis a Banco Base d'abandonar el procés de segregació d'actius i integració "al qual s'havien compromès". Les mateixes fonts han assenyalat que la direcció de CAM ha començat a estudiar amb els seus assessors les conseqüències jurídiques d'aquesta decisió i "els drets que li puguin correspondre" per la ruptura dels acords.

El president de CAM, Modesto Crespo, ha convocat el consell d'administració per tal d'analitzar "les noves possibilitats d'associació amb altres entitats o de captació de recursos" i complir així els requisits del Banc d'Espanya i del Govern. L'assemblea general extraordinària de Caja Mediterráneo (CAM) ha aprovat dimecres al matí la segregació dels actius i passius del negoci bancari de la caixa a favor del Banco Base, però a la tarda els seus socis, en les respectives assemblees generals extraordinàries, han decidit no tirar endavant amb el procés d'integració que havien acordat.

Cajastur, Caja Cantabria i Caja Extremadura no estan d'acord amb el pes que hauria tingut l'Estat en el nou banc a causa de la petició d'ajudes públiques de 4.277 milions d'euros, en una situació que fonts financeres han atribuït "als compromisos de CAM". No obstant, Caja Mediterráneo sosté que, des del principi, "ha apostat per la viabilitat d'aquesta integració, actuant amb transparència, lleialtat i responsabilitat amb els acords adoptats".

CAM, l'única caixa cotitzada en borsa

"CAM és l'única caixa d'estalvis que cotitza en borsa i, per tant, està obligada a la transparència i sotmesa a contínues auditories per part dels organismes reguladors", han assegurat des de l'entitat alacantina. En aquest mateix sentit, han subratllat el fet que tant el Banc d'Espanya com la resta de les caixes sòcies "sabien des de feia mesos les magnituds econòmiques de Caja Mediterráneo", que fins i tot figuren en actes del consell del Banco Base i han estat analitzades i validades per experts independents com KPMG i AFI.

Notícies relacionades

A parer de l'entitat alacantina, "no s'ha produït cap circumstància nova, amb posterioritat a la firma del projecte de segregació per part dels consells de Banco Base i de totes les caixes que justifiqui la decisió de trencar el grup". "Caja Mediterráneo no és responsable de la ruptura de l'acord i considera que no existeixen arguments que justifiquin el canvi d'opinió de la resta de socis", han asseverat fonts de l'entitat.

Després de la negativa de Cajastur, Caja Cantabria i Caja Extremadura, fonts pròximes al consell de CAM han indicat que aquesta decisió és "un cop dur", ja que en l'assemblea general celebrada "hi havia un cert optimisme" en la consecució del SIP. Aquestes mateixes fonts donen per fet que la direcció de CAM té "un pla b" que avui, "vist aquest optimisme, no han explicat a l'assemblea".