CONSEQÜÈNCIES DE LA RECESSIÓ
Els inversors alemanys busquen pimes espanyoles per invertir
La crisi ha reduït el preu al qual es pot participar en el capital
Les entrades de fons germànics s'han mantingut malgrat la recessió
crisi igual a oportunitat. Així ho pensen els inversors alemanys, que veuen en les pimes espanyoles una bona fórmula d'obtenir rendiments i a la vegada participar en negocis atractius i més barats com a conseqüència de la situació econòmica del país.
Després de l'esclat de la crisi, es nota una «creixent tendència a adquirir pimes espanyoles a baix cost, en un context d'alta volatilitat que comporta més agilitat en la presa de decisions», explica Christoph Himmelskamp, de Rödl & Parners, firma que fa més de 15 anys que ajuda empreses alemanyes a entrar en el capital de companyies espanyoles i viceversa.
Amb la recessió s'ha produït un canvi en l'estratègia d'inversió per part de les empreses i els inversors germànics. Fins al 2007, en un entorn de tranquil·litat econòmica i financera, els inversors de la primera economia europea buscaven a Espanya «amb caràcter general la consecució de transaccions que els reportessin un benefici a llarg termini». Els sectors d'interès anaven des de l'automoció fins a les energies renovables, passant per la tecnologia o els serveis.
NOVA ESTRATÈGIA / La nova estratègia que es va adoptar a partir de l'esclat de la crisi «guarda un estret vincle amb la necessitat de capitalització que una vegada tancada l'aixeta del crèdit han patit les empreses espanyoles». A partir d'aquí «sorgeix una relació mútua de conveniència, en què les companyies espanyoles necessitades d'una solució urgent troben en l'inversor alemany un soci fort al qual recórrer a curt termini», diu Himmelskamp.
En tot cas, les dades reflecteixen que el volum d'inversió alemanya a Espanya «s'ha mantingut estable amb independència de l'actual conjuntura econòmica que viu el país». Segons aquest despatx especialitzat, l'economia espanyola resulta atractiva per als inversors alemanys per «l'alta qualitat de l'oferta de productes i serveis de les empreses espanyoles, la seva bona organització i l'impuls proporcionat en termes de competitivitat per efecte de la reforma laboral».
Notícies relacionadesCREIXEN ELS FLUXOS / L'any passat, el flux d'inversió directa bruta en participacions en empreses espanyoles per part de firmes alemanyes va superar els 1.400 milions d'euros, davant dels 1.157 milions de l'exercici precedent, segons les dades aportades pel ministeri d'Economia i Competitivitat.
Aquests volums fan que Alemanya suposi al voltant del 4% del flux d'inversió directa bruta en empreses espanyoles. Per la seva part, les empreses espanyoles van invertir en la primera economia europea uns 529 milions d'euros, al voltant de la meitat que en l'exercici precedent.
- Barcelonejant Així és el jardí viral de Barcelona amb més de 200.000 flors
- Districte de Ciutat Vella El tràfic de fàrmacs per crear la ‘droga dels pobres’ s’expandeix a la zona més vulnerable de Barcelona
- A les 40 setmanes L’alcalde de Girona Lluc Salellas anuncia la mort del seu fill no nat «de manera inesperada»
- La lliga de campions Adeu, Champions; ‘ciao’, Ancelotti
- L’anàlisi La remuntada mai va ser real
- Desembarcament Els avantatges i els perills de portar l’esperit de ‘Sálvame’ a TVE: «Són personatges televisius difícils de domar»
- Privacitat "Jo mai dono el DNI": un expert explica com donar les teves dades de forma segura en hotels i allotjaments
- EUA ¿Caos o mètode? L’Acord de Mar-a-Lago, el pla que donaria un sentit a la guerra comercial de Trump
- Setmana Santa Els Bombers encadenen 13 rescats a la muntanya en poc més de 24 hores
- Dia del Llibre La festa de Sant Jordi d’‘abril’ d’EL PERIÓDICO brinda en honor a les dues ‘superagents’ Carmen Balcells i Antonia Kerrigan