TALENT CATALÀ AL BRESSOL DE L''ON LINE'

Controlar que tot funcioni les 24 hores

David Poblador.

David Poblador.

1
Es llegeix en minuts
JOSEP M. BERENGUERAS

David Poblador (33 anys, Barcelona) va començar a estudiar enginyeria informàtica, però durant el segon any de carrera va decidir deixarho per muntar la seva pròpia empresa (dedicada a ajudar altres companyies en els seus primers passos a internet). Després, va liderar equips d'infraestructures al grup Intercom, i més tard va provar sort a la start up de streaming de vídeo Flumotion.

A mitjans del 2010 va decidir que volia treballar en un altre país, però donada la seva experiència tenia «alguns requeriments i idees». Donat el seu nivell d'especialització va tenir «bastantes» ofertes sobre la taula, però finalment es va decantar per Spotify, el servei de música en streaming a través d'internet que, llavors, encara no era el monstre en què s'ha convertit. «Ho havia provat i em va impressionar el servei», indica Poblador, que també va participar en la Catosfera.

Va entrar al departament d'operacions de la compa-nyia («és a dir, que Spotify funcioni les 24 hores del dia, que puguin identificar-se, que soni, que vagi ràpid...»). Eren 10 persones, però l'empresa ha anat creixent. Li van oferir liderar l'equip (la seva targeta diu que és cap de disponibilitat), i avui són uns 25 (catalans, russos, polonesos, canadencs, alemanys...). Viu a Suècia, però cada dos mesos passa diverses setmanes a Nova York.

Notícies relacionades

«Encara que sigui una gran empresa, segueix mantenint l'esperit de treball d'una firma petita. Les empreses grans es fan avorrides, burocràtiques, jeràrquiques. Aquí no, és una altra manera de treballar, més lliure», diu.

«Spotify vol que els seus empleats siguin feliços, que es relaxin si ho necessiten, perquè treballem molt. Som una firma moderna, de tobogans. Però treballem molt», assegura.