Eroski tanca un acord de refinançament del deute de 2.605 milions
L'acord, que es prolonga fins al 2019, suposarà la venda d'actius per 300 milions
Eroski ha arribat a un acord amb la banca creditora per tancar el refinançament del seu deute per 2.605 milions d'euros fins al 2019, després de gairebé un any de negociacions. A la vegada, vendrà actius per 300 milions d'euros, entre els quals podrien figurar centres comercials.
D'aquesta manera, el grup de distribució assegura la seva viabilitat després d'allargar el venciment del deute i aconseguir noves línies de crèdit per mantenir les inversions, i aclareix el seu horitzó financer per als pròxims anys, segons ha informat la companyia en un comunicat.
L'acord ha estat signat amb les vuit principals entitats financeres que superen el 85% del deute bancari d'Eroski, i ha estat compartit amb la resta de les entitats que completen el 'pool' de banca de la companyia.
El president d'Eroski, Agustín Markaide, ha subratllat que aquest acord amb la banca és l'"inici d'una nova etapa per a la cooperativa, que afrontarà els reptes definits en el pla estratègic amb les necessitats financeres cobertes".
"La reestructuració del nostre passiu permet focalitzar-nos en el nostre negoci de distribució, la base de tota la nostra activitat, per anar consolidant els passos al voltant del nou Eroski que satisfarà millor els consumidors, els creditors, els treballadors, la societat i els socis d'aquest grup", ha indicat.
Notícies relacionadesD'altra banda, Markaide considera que amb aquest acord es garanteix la "continuïtat del model cooperatiu". "No contemplem participacions de capital externes, tot i que en el passat hem mantingut importants participacions externes a gran part del grup", ha apuntat el president de la firma.
La companyia de distribució ha destacat que la nova estructura financera ofereix "una solució sostenible per als pròxims anys" i està alineada amb la capacitat de l'empresa de generar un Ebitda positiu recurrent, que ha mostrat una sòlida estabilitat al voltant dels 250-300 milions d'euros anuals malgrat el context econòmic de caiguda de consum i crisi econòmica.
- La presa espanyola més jove a l’estranger La jove de l’Hospitalet presa set anys a Oman torna a casa
- Set projectes multiplicaran la potència cultural de Barcelona
- Catalunya ultima un pla per fitxar científics dels EUA
- ChatGPT La IA aposta per aquest barri de Barcelona per viure: "On tradició i modernitat es troben"
- A Sant Adrià de Besòs De fabricar energia a fabricar cultura
- Conclave a Sevilla Feijóo descarta la «drecera» de la moció de censura amb Junts i aclama el PP contra la «república bananera» de Sánchez
- Fenomen controvertit La venda de pisos ocupats prolifera a Barcelona i alimenta un ‘negoci’ paral·lel de desocupacions pagades
- Arribada a Espanya Fátima Ofkir, amnistiada després de passar 7 anys en una presó d’Oman: «Ja soc a casa, quan estigui estabilitzada podré parlar»
- Sector primari Nealia, la tecnològica de Vall Companys que dissenya les granges del futur
- Club d'Estil Coneix els guanyadors de l'OT de la moda emergent catalana: Joplin Atelier, Boulard BCN, Rubearth i Naida C. Castel