PERSPECTIVES
Linde avisa que hi ha riscos sobre el creixement de l'economia
El governador del Banc d'Espanya cita el buit de poder com a font d'incertesa
Guindos diu que, "excepte debacle", l'economia creixerà el 3% malgrat els mercats
icoy32121811 madrid 10 12 2015 econom a 11 encuentro del sec160209204249
El governador del Banc d’Espanya, Luis María Linde, va avisar ahir que les previsions de l’organisme per al 2016, que apunten a un increment del PIB espanyol del 2,8% després del 3,2% del 2015, no estan exemptes de riscos.
En declaracions als mitjans durant la conferència organitzada ahir a Londres per l’Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF), Linde va explicar que el buit de poder, la incertesa sobre el creixement global i la volatilitat dels mercats constitueixen els principals riscos per a Espanya.
GUINDOS, OPTIMISTA / Més optimista, el ministre d’Economia en funcions, Luis de Guindos, va valorar que serà «molt difícil» que el creixement de l’economia espanyola se situï per sota del 3% aquest any «excepte debacle», al mateix temps que va negar que la incertesa política a Espanya per l’absència de Govern estigui afectant l’activitat econòmica.
En declaracions als mitjans per avaluar la situació que es viu en els mercats, el ministre va destacar la «inèrcia» de l’economia espanyola, que creix més que la resta de grans països de l’euro i amb un «bon» comportament de les exportacions.
«En un entorn fins i tot d’incertesa global derivat de l’evolució recent dels mercats de capitals, l’evolució de l’economia espanyola pot ser positiva i es pot créixer perfectament aquest any en l’entorn del 3%», va manifestar el titular d’Economia, que a més va advertir que «el fonamental» passa perquè no es reverteixin les reformes econòmiques, segons Europa Press.
INCERTESA PROLONGADA / L’agència de qualificació creditícia Standard and Poor’s (S&P), per la seva part, va valorar que l’activitat econòmica espanyola podria ressentir-se’n si es prolonga la incertesa política i es constitueix un Govern incapaç d’arribar a acords o es planteja un escenari de noves eleccions.
Notícies relacionadesEn el seu informe de perspectives per a la banca en l’exercici 2016, S&P destaca que el sistema financer espanyol s’està recuperant gràcies a la millora de l’economia que, segons les seves previsions, creixerà el 2,7% el 2016 i el 2,4% el 2017. Segons la directora d’Institucions Financeres de S&P, Elena Iparraguirre, avui els inversors «no estan nerviosos», perquè són conscients que el resultat dels comicis del 20-D implica un acord per formar Govern.
Iparraguirre insisteix que si aquest panorama es prolonga «podria pesar sobre l’ànim inversor». Des del seu punt de vista, en el cas d’anar a noves eleccions no hi hauria Govern fins al tercer trimestre de l’any i, en el supòsit que es constitueixi un Govern inestable, no hi hauria manera de poder tirar endavant les reformes que són necessàries.
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Malestar a sant adrià La violència i la falta de relleu redueixen l’autoritat dels patriarques de la Mina
- BARCELONEJANT La febre de les cites ràpides
- Les dones generen el 20% dels beneficis del món del ciclisme
- Les rialles de Laporta i Joaquín