Mas-Colell, president del Barcelona Institute of Science and Technology

L'exconseller d'Economia encapçalarà l'organisme que aglutina sis centres d'investigació i que es trasllada al campus de l'Escola Industrial de Barcelona

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El consell de Barcelona Institute of Science and Technology (BIST) ha nomenat president l'exconseller d'Economia Andreu Mas-Colell. Aquest organisme integra sis dels més importants instituts d'investigació de Catalunya. A la vegada s'ha segellat un acord amb la Diputació de Barcelona perquè el campus de l'Escola Industrial de Barcelona albergui la seu del BIST, dintre de l'estratègia de convertir aquestes instal·lacions en un clúster d'investigació.

El director general de la fundació bancària La CaixaJaume Giró, es manté com a vicepresident d'aquesta organització. Mas-Colell, professor actualment d'Economia a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i antic responsable de la Barcelona Graduate School of Economics abans de ser conseller en l'anterior etapa de CiU al Govern, també va ser titular de la cartera d'Universitats amb Jordi Pujol com a president.

POL D'ATRACCIÓ 

Mas-Colell relleva Rulf Tarrach com a president. L'exconseller d'Economia ha assegurat que el BIST "aglutina una comunitat científica de primer ordre i un enorme potencial per enfortir altres iniciatives científiques existents". Segons ell, és un "lloc imbatible per atraure i formar científics de tot el món". La directora del BIST és Montserrat Vendrell.

Notícies relacionades

El BIST ocupa el cinquè lloc en els rànquings de centres d'investigació europeus, que no inclouen les universitats. A més de la fundació bancària La Caixa formen part del consell del BIST la Fundació Banc Sabadell, Femcat, la Fundació Privada Cellex, La fundació Catalunya Pedrera i la Generalitat.

Formen part d'aquest institut multidisciplinari el Centre per a la Regulació Genòmica (CRG), l'Institut de Recerca Química de Catalunya  (ICIQ), l'Institut Català per a la Nanociència i la Nanotecnologia (ICN2), l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), el High Energy Physics Institute (IFAE) i l'Institut de Recerca en Biomedicina (IRB Barcelona).