RELLEU AL 'LOBBY' EMPRESARIAL
Un Cercle més divers
La pròxima junta tindrà per primer cop en la seva història una vicepresidenta, la catedràtica Teresa García-Milà Els altres vicepresidents seran Marc Puig, Juan José López Burniol i Jordi Gual
Toca relleu al Cercle d'Economia. En l'assemblea de dilluns l'actual president Antón Costas cedirà el testimoni a Juan José Brugera, president de Colonial. La nova junta de l'influent lobby empresarial comptarà per primera vegada en els seus 58 anys d'història amb una dona en una de les quatre vicepresidències. Es tracta de la directora de la Barcelona Graduate School of Economics i catedràtica d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra Teresa García-Milà. Històricament i segons mana la tradició, els presidents s'escullen entre els vicepresidents. De manera que aquest nomenament aplana la possibilitat que hi pugui haver una dona presidenta del Cercle, cosa que mai ha passat en la seva història.
En la nova etapa Marc Puig (Puig) seguirà com a vicepresident, mentre que s'hi incorporaran Jordi Gual, president de CaixaBank, i el notari Juan José López Burniol, en substitució d'Artur Carulla (Agrolimen) i Josep Oliu (Sabadell). La incorporació de García-Milà es produeix després d'una última etapa en què Antón Costas va posar especial atenció a introduir més diversitat en la institució, amb especial atenció a les dones i les noves generacions.
Amb Costas van formar part de la directiva Conxita Cervera (Moldibérica), Marta Lacambra (Fundació Catalunya-La Pedrera), Marta Plana (Digital Origin) i Cristina Gallach.
La nova onada de fitxatges de Brugera inclou Núria Basi, executiva de la firma de moda Basi; l'exministra Cristina Garmendia; Jaime Carvajal, conseller delegat d'Arcano; Eusebio Díaz-Morera, president de la gestora de fons EDM; Javier Faus, responsable de la gestora de capital risc Meridia; Jaume Guardiola (Sabadell), Francesc Rubiralta (Celsa) i Miguel Trias (Cuatrecasas).
Inspirat per Vicens Vives
Notícies relacionadesEl Cercle es va fundar a Barcelona el 1958 amb l'objectiu de contribuir a modernitzar la vida econòmica, social i política espanyola. La influència intel·lectual que va exercir el professor Jaume Vicens Vives sobre un grup de joves empresaris va resultar determinant en la fundació de la institució.
El Cercle ha posat l'accent en els últims temps a generar un debat de fons sobre el moment polític i econòmic que viu Espanya. Entre els seus últims documents hi ha Una nova forma de governar perquè Europa i Espanya tornin a funcionar, que va servir de base per a les últimes jornades anuals en què es va plantejar per part de Costas als líders polítics la necessitat d'avançar en una nova cultura de coalició per superar el bloqueig de cara a formar govern.
- A Rússia Així s'ha jubilat un jove amb 23 anys gràcies a una argúcia legal
- Turisme Sant Adrià estrena un resort de luxe de 53.000 metres quadrats
- Futbol local El futur Hospi de Jordi Alba i Thiago Alcántara: objectiu, arribar a Primera Divisió
-
Ofert per
- Predicció meteorològica L’arribada d’una nova borrasca tornarà a portar pluges generalitzades a partir de dimecres