SECTOR DEL CAVA
Repartiment de poder a Freixenet
L'empresa crea una comissió directiva amb representants de les tres famílies per dirigir el dia a dia
Amb el nou organisme hi haurà una coparticipació en les decisions, enmig d'un procés d'ofertes de compra d'accions
Les principals famílies accionistes del grup productor de cava i vi Freixenet han decidit fumar la pipa de la pau i han nomenat una comissió directiva executiva integrada per Pedro Ferrer, Enrique Hevia i Eudaldo Bonet, representants, respectivament de les branques familiars que controlen l’empresa. Amb la posada en marxa d’aquest organisme es produirà una «coparticipació» del poder per prendre la decisions executives del dia a dia del grup, que està immers des de fa mesos en un debat intern davant diverses ofertes de compra per part de grups estrangers, que al seu torn van arribar a ser rebatudes amb una contraoferta per part del patriarca de la família i president honorífic de Freixenet, José Ferrer.
En tot cas, cap d’aquestes ofertes ha arribat a materialitzar-se i es mantenen en fase d’estudi. Durant aquest període s’havien produït tensions entre les diferents famílies. Amb la decisió adoptada aquest dimecres pel consell d’administració de Freixenet es constata el compromís de totes les parts, segons paraules del seu president, José Luis Bonet, a «comprometre’s a fons» per millorar el funcionament de l’empresa. Quedant al marge, assegura, qualsevol possible operació de compravenda.
Amb la nova comissió directiva, en qualsevol cas, quedarà més ben reflectida la participació accionarial en la gestió del dia a dia i la presa de decisions en l’empresa. En aquesta nova organització, José Luis Bonet es manté com a president i José Ferrer continua com a president honorífic. A més a més, amb el nou organisme, les crítiques a la gestió que havia rebut Pedro Ferrer com a conseller delegat per part de l’alguns dels socis quedaran recollides i es diluirà i repartirà, de fet, la direcció executiva de l’empresa.
Els últims mesos la família Hevia i també una part de la Bonet estaven disposats a vendre’s la seva part de l’empresa si els convencia l’oferta de compra. Però ni el president honorífic, José Ferrer Sala, amb el 42% de les accions, ni una part de la família Bonet estaven disposats a vendre ni a perdre la majoria.
OFERTA ALEMANYA
Notícies relacionadesEl grup alemany Henkell havia presentat una oferta el març passat que, segons fonts pròximes a la negociació, havia valorat l’empresa en uns 500 milions d’euros en el seu moment. Mentre s’analitzava aquesta proposta, José Ferrer va llançar al cap d’uns mesos una contraoferta als socis que volguessin vendre xifrada en uns 230 milions, que, de moment, tampoc ha prosperat.
Ara les tres famílies han optat per assegurar una bona gestió de l’empresa amb el compromís de totes les parts i d’aquesta manera garantir una certa pau que permeti recuperar els bons resultats d’altres exercicis.
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034