ALIMENTACIÓ
El grup Guissona invertirà 400 milions en un centre a Aragó
El grup Guissona instal·larà a Épila un macrocomplex industrial i logístic que crearà en un termini de 10 anys fins a 4.000 llocs de treball
El grup iniciarà des de Saragossa el seu pla d'expansió per arribar a les 1.000 botigues Bonàrea
boarea
Aragó està d’enhorabona. El grup alimentari Guissona (BonÀrea) aixecarà a Épila (Saragossa) un macrocomplex industrial i logístic que està cridat a convertir-se en un nou motor econòmic de la comunitat, a l’altura fins i tot de la fàbrica de General Motors. De fet, la primera companyia alimentària espanyola per volum de facturació preveu crear uns 4.000 llocs de treball (inclòs el personal subcontractat de neteja o transport) en un termini de 12 anys, quan el centre de transformació carni estigui a ple rendiment.
En concret, la firma catalana vol «replicar» al polígon El Savinar d’Épila l’única planta processadora que té actualment: la de la localitat lleidatana de Guissona, un macrocomplex que també compta amb prop de 4.000 empleats. Segons ha explicat en la presentació el president del grup, Jaume Alsina, les obres de les seves noves instal·lacions, que responen a la voluntat de la companyia de seguir expandint la seva xarxa d’establiments BonÀrea cap al nord d’Espanya, Madrid i València, no començaran fins al 2019 a causa de la complexitat administrativa i urbanística que requereix el projecte.
En una primera fase es construirà el centre de distribució per subministrar a les botigues de l’entorn, fet que no requerirà molts treballadors; després s’aixecaran els escorxadors d’animals, i finalment les sales de desfer i elaborats carnis. «El 2020 o el 2021 ja hi haurà gent treballant-hi», va dir Alsina.
Guissona, que preveu invertir al llarg d’aquests 12 anys 400 milions d’euros, s’ha decantat pel municipi ubicat a 38 quilòmetres de Saragossa per la seva situació estratègica i les bones comunicacions amb el nord, el centre i l’est del país, més enllà d’una garantia de subministrament d’aigua abundant.
Decisió estratègica
Notícies relacionadesEn aquest sentit, Alsina va descartar qualsevol motivació que no tingui a veure amb una decisió estratègica. «Mai ens ficarem en política», va subratllar, i va deixar clar que el seu quarter general de Guissona «seguirà operatiu»: «Fins i tot esperem seguir creixent perquè la tecnologia encara ens permetrà elevar una mica la producció».
L’empresa més gran de Lleida compta actualment amb 435 botigues BonÀrea implantades sobretot a Catalunya, Aragó i Castelló. El seu pla d’expansió aspira a arribar a les 1.000, i la planta d’Épila, que al final del projecte podria arribar a ocupar una superfície equiparable a cent camps de futbol, jugarà un paper fonamental en aquest procés.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia