DADES DE L'AGÈNCIA TRIBUTÀRIA
La nova llista de morosos d'Hisenda inclou 4.549 deutors per import de 15.400 milions
El nombre de persones físiques i jurídiques que deuen més d'un milió d'euros s'ha reduït el 4,6% respecte a la llista anterior
Reyal Urbis encapçala el llistat amb 363 milions de deute i destaca Mario Conde amb un saldo pendent de 9,9 milions
montoro-efe
La tercera llista de morosos que ha publicat l’Agència Tributària inclou un total de 4.549 deutors, fet que suposa el 4,6% menys respecte a la segona llista, mentre que l’import global de deutes del nou llistat supera els 15.400 milions d’euros, un 2% menys que en l’anterior, segons les dades publicades per l’organisme tributari. La llista va començar a publicar-se fa tres anys, fet que va provocar un gran enrenou. En aquesta edició s’hi inclouen tots els deutors a la Hisenda pública per deutes i sancions pendents de pagament que superin l’import d’un milió d’euros i que no es trobin ni suspesos ni ajornats, amb data de 31 de desembre del 2016.
Del total de 4.549 deutors que figuren en el tercer llistat fet públic per l’organisme que depèn de Cristóbal Montoro, 338 són persones físiques (deuen 700 milions d’euros), i 4.211, persones jurídiques (deuen 14.700 milions d’euros). El deute més gran d’una empresa amb Hisenda l’ostenta la immobiliària Reyal Urbis, que es troba en fase de liquidació, amb més de 363 milions. El desconegut empresari Agapito García Sánchez és la persona física que més deu a Hisenda (17,3 milions d’euros).
NOUS NOMS
A ells se sumen Ignacio, José, Federico i Rafael Serratosa Caturla, amb un deute conjunt que es manté en 14,8 milions d’euros; l’empresari català Eudald Domènech Riera, amb un deute de 6,1 milions d’euros (el mateix que en la llista anterior), i l’exjutge Lluís Pascual Estevill, amb 3,74 milions d’euros, import inferior als 5,4 milions d’euros de l’anterior llistat.
Desguaces La Torre, propietat de Luis Miguel Rodríguez, conegut com 'el rei de la ferralla', té un deute amb Hisenda de 15,46 milions d’euros, de manera que més que duplica el que devia l’any passat (7,85 milions d’euros).
En la nova llista de Montoro hi ha noms que repeteixen i altres que surten. Entre els que han regularitzat la seva situació figuren Dani Pedrosa i Dani Alves. Repeteixen altres com Mario Conde (9,9 milions), l’expresident del Reial Madrid, Lorenzo Sanz (1,3 milions), l’exjugador del Barça i del Saragossa Gabriel Milito (1,8 milions), l’escriptor César Vidal Manzanares (2,31 milions), el periodista Antonio Navalón (2,08 milions) i l’empresari i expresident del club de futbol del València Vicente Soriano Sierra (1,1 milions).
Montserrat Operador Logístico (pertanyent a la família de la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat) torna a aparèixer en la llista de morosos amb un deute de 4,3 milions. Kulteperalia, societat de l’empresari de l’espectacle José Luis Moreno, segueix figurant entre les empreses deutores amb Hisenda, amb 1,91 milions, lleugerament superior als 1,89 milions anteriors, si bé no figura ja a la llista una altra de les seves societats, Alba Adriática, que l’any passat es trobava a la llista amb 1,55 milions de deute. També entra a la llista Francisco José Ortiz von Bismarck (fill Luis Ortiz i Gunilla Von Bismarck), amb un deute d’1,25 milions.
A la llista, també apareix un grup de societats vinculades a l’empresari andalús Rafael Gómez, conegut com a 'Sandokán' que, en conjunt, deuen més de 100 milions d’euros. Aquestes societats són Arenal 2000 de Inversiones (12,4 milions), Arenal 2000 (49 milions) i Arenal 2001 (66 milions). La família Cosmen, accionistes de la britànica National Express, propietària d’Alsa, també deuen diners amb la societat Jovellanos XXI (1,19 milions).
CONCURSOS DE CREDITORS
De l’import total del deute, més de 6.600 milions d’euros (43%) es correspon amb deute de deutors en procés concursal (més de 1.700 deutors, que suposen el 38,5% del total) i, per tant, és deute afectat per un procés en què les possibilitats de cobrament efectiu es troben disminuïdes mentre duri el procés. En el segon llistat, la proporció era molt similar, amb més de 6.600 milions (42%) de més de 1.700 deutors (36%).
Del total de contribuents que apareixen a la llista, n’hi ha 904 de considerats principals respecte als quals s’han realitzat derivacions de responsabilitat subsidiària o solidària a tercers per un import de gairebé 1.700 milions d’euros (equivalent a l’11 % de l’import total de deute inclòs en el llistat), fet que suposa un increment del 9,5% respecte a les derivacions del primer llistat.
Notícies relacionadesSegons l’Agència Tributària, més de 3.600 deutors que apareixien en el segon llistat han pagat venciments de deutes per un import total de 309 milions, mentre que 1.660 deutors que apareixien en el primer llistat han pagat venciments per un import de 482 milions.
Un total de 996 deutors que figuraven en el primer llistat ja no figuren en el tercer, de manera que més del 20% dels deutors del primer llistat ja no es troben en una situació que motivaria la seva aparició en el llistat de grans deutors.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia