TRIBUNALS

Una empresa catalana presenta la primera demanda civil contra el Popular

La firma exigeix la devolució de 10.000 euros invertits a l'entitat el juny del 2016

L'advocat denuncia "engany" en l'oferta d'accions al seu client

lpedragosa29493532 banco popular  paseo gracia170306185747

lpedragosa29493532 banco popular paseo gracia170306185747

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Madrid

Una petita empresa catalana de reciclatge de residus, ubicada a Santa Perpetua de Mogoda, ha presentat davant un jutjat de primera instància de Madrid una demanda civil contra el Banco Popular al qual reclama 10.000 euros per les pèrdues sofertes després d'haver invertit en la compra d'accions de l'entitat en ocasió de l'ampliació de capital de maig del 2016.

Segons el lletrat Felipe Izquierdo, advocat encarregat del procediment, es tracta de la primera demanda civil contra el Popular, després que entitat fos absorbida el mes de juny passat pel Santander pel preu d'un euro amb la consegüent pèrdua de valor de totes les seves accions. 

En la seva demanda, el lletrat demana que es declari la nul·litat de l'operació realitzada en una sucursal del Popular en Santa Perpetua de Mogoda per considerar que l'empresa de reciclatge "va ser enganyada" per a la compra de les accions.

El relat

La citada empresa havia acudit al Popular per sol·licitar un préstec per a la compra d'un camió. "En definitiva, el que en realitat van fer (el comercial i el director de l'oficina) va ser aprofitar la concessió d'un préstec de 100.000 euros per col·locar aquestes accions edulcorant aquesta compra d'accions amb la falsa promesa que amb l'ampliació de capital s'havien acabat els problemes de Banco Popular i que no només percebria dividends a partir de l'exercici 2017, sinó que a més el valor de l'acció en borsa repuntaria notablement", segons el text de la demanda.

Notícies relacionades

A més, es denuncia que les dades publicades al fullet de l'ampliació de capital "eren com a mínim costosament inexactes". El citat fullet estimava unes pèrdues per al 2016 per import de 2.000 milions d'euros, quan el cert és que les pèrdues a 31 de desembre de 2016 recollides a la Memòria de l'exercici, van pujar a 3.485 milions d'euros (un 75% més). Aquestes "greus inexactituds del fullet" i la "falsa situació de solvència i econòmica" de l'entitat, junt amb la denúncia d'haver sigut objecte d'un "engany" són els arguments que avalen aquesta demanda civil que a partir d'ara haurà de ser acceptada, o no, pel tribunal.

Aquesta demanda se suma a les diverses denúncies i querelles interposades a començaments d'estiu a l'Audiència Nacional per advocats, entre ells el mateix Izquierdo, que representen accionistes i l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) per "ocultar als accionistes la verdadera situació financera de la companyia".