operació societària
Els Hevia ultimen la venda del 50% de Freixenet a Henkell
José Luis Bonet i la família Ferrer mantindran el 49,3% del capital de la multinacional catalana
Les famílies Hevia i Bonet ultimen la venda d'un paquet accionarial del 50,7% de Freixenet a l'empresa alemanya Henkell. Segons fonts pròximes a la companyia, l'operació es tancarà ben aviat després que aquesta setmana s'hagin produït reunions a Alemanya per abordar l'acord. En l'operació de venda no hi intervindran el president de la companyia, José Luis Bonet, ni la família Ferrer, que mantindran el 49,3% restant del productor de cava, segons ha publicat el diari El País.
La família Hevia Ferrer, que compta amb el 42% de les participacions de Freixenet, ja va posar sobre la taula l'opció de la venda de la companyia el gener del 2016. L'operació va topar amb la negativa total dels Ferrer, que tenen el 29% de les accions, i va dividir els Bonet, que en tenen un altre 29%. Els Hevia, que ocupen una vicepresidència de la companyia a través d'Enrique Hevia, estaven descontents amb la gestió de la companyia, que consideraven erràtica, i amb la rendibilitat de l'empresa.
Finalment, es va decidir pacificar l'empresa amb la creació d'una direcció col·legiada integrada per les tres famílies. No obstant, els Hevia Ferrer i part dels Bonet han decidit ressuscitar l'oferta de Henkell. La venda, en tot cas, no va passar pel consell d'administració celebrat divendres, en què la societat va decidir mantenir la seu social a Catalunya. Freixenet va facturar en el seu últim exercici fiscal 535,1 milions, l'1,15% més que l'any anterior, i gairebé va quadruplicar el seu benefici, fins als 8,4 milions.
Oferta de Henkell
Notícies relacionadesEl grup vinícola alemany Henkell & Co va presentar una oferta formal per a la compra de Freixenet finalment el novembre del 2017. Henkell estava disposat a adquirir el 58% de l'accionariat que ara està en mans de les branques familiars Hevia Ferrer i Bonet Ferrer. Henkell és filial del grup alemany Dr. Oetker. Els Hevia Ferrer estan disposats a vendre la seva part, mentre que els quatre germans Bonet Ferrer, que controlen aquest mateix percentatge, estan dividits.
Els Ferrer, per la seva part, són contraris a vendre la companyia i estan disposats a exercir el seu dret de tanteig igualant l'oferta de Henkell i a convertir-se en accionistes únics de Freixenet. Però per fer-ho necessiten finançament, i estan negociant un crèdit amb la banca. L'oferta de Henkell podria valorar l'empresa catalana en uns 500 milions d'euros, encara que d'aquest import s'hauria de descomptar el deute de l'empresa, que ronda els 300 milions. Ara les famílies hauran d'estudiar l'oferta i anunciar les seves posicions.
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034