resolució judicial

Un jutge condemna el Popular a indemnitzar un jubilat que va acudir a l'última ampliació

La sentència considera que el banc va faltar a la veritat en la informació oferta sobre la seva solvència

1
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

El Jutjat de Primera Instància número 8 de Barcelona ha dictat sentència ferma contra el Banc Popular, en la qual es declara la nul·litat de l’adquisició de drets efectuada pel demandant, un jubilat barceloní, el 7 de juny del 2016 i de la compra d’accions realitzada el 20 de juny d’aquell mateix any. Es condemna l’entitat bancària a tornar a l’afectat la quantitat de 1.510 euros, a més dels interessos legals i costos del procediment. 

Segons Albert García Borras, l’advocat d’Acoreo Consumidores Reunidos  que ha portat la demanda, “l’entitat va faltar a la veritat quant a la seva situació patrimonial, ja que tota la informació que es va proporcionar sobre la seva situació financera no era real. En cas de no ser així, el demandant no hauria dut a terme aquesta inversió”. 

En aquest cas, el jutge accepta que el demandant (exlletrat amb més de 20 anys d’experiència en la professió) va decidir adquirir les accions per la confiança amb els treballadors de l’entitat i per la informació que publicava sobre la seva solvència, suposadament clara i transparent. Per aquest motiu va decidir comprar les accions.  

Detectar la falta de solvència

Notícies relacionades

Tal com reflecteix la jutge  del número 8 de Barcelona en la seva sentència: “L’aparent solvència de l’entitat demandada va ser determinant per a la decisió de l’adquirent, a qui no podia exigir-se-li la comprovació de la solvència quan, fins al moment de la subscripció de les accions, la veritable situació no havia estat detectada pels organismes de supervisió especialitzats i, posteriorment a l’ampliació de capital, Banc Popular va haver de corregir els comptes del 2016, que reflectien pèrdues superiors, i va ser acordada la seva intervenció i venda per un euro i, per aquests motius, no té rellevància l’experiència inversora prèvia que pogués tenir el contractant i el fet que es tracti d’un producte no complex”.  

Es tracta de la segona sentència que es produeix a Espanya relacionada amb la compra d’accions en una de les ampliacions de capital del Banc Popular abans que fos intervingut i venut al Banco Santander. El mes passat el Jutjat de Primera Instància número 4 d’Oviedo va dictar sentència, en què condemna el banc a tornar la quantitat invertida en la compra de 1.963 accions a la demandant.   

Temes:

Banco Popular