DISTRIBUCIÓ
El Corte Inglés nomena Jesús Nuño de la Rosa nou president
El consell d'administració del grup cessa Dimas Gimeno al capdavant de la firma
zentauroepp41737944 economia el acuerdo con banco santander bank of america me180613210629 /
Relleu a la cúpula del grup El Corte Inglés. Jesús Nuño de la Rosa ha estat nomenat aquest migdia nou president del gegant de distribució en una reunió extraordinària del consell d’administració. SubstitueixDimas Gimeno, que havia perdut la confiança de la majoria de membres del consell (i dels accionistes).
Segons ha informat la companyia, la decisió del nomenament de Nuño de la Rosa s’ha pres "per unanimitat". "El consell d’administració considera necessari un canvi de lideratge per afrontar els reptes de futur i impulsar una nova etapa de creixement", ha afirmat en una nota. El nou president ha agraït la confiança del consell d’administració. "El Corte Inglés és una companyia líder que ha destacat sempre per la seva capacitat d’innovació i d’adaptació a les noves necessitats dels clients. Tenim davant de nosaltres reptes importants i apassionants per als quals comptem amb un gran equip de professionals. Estem il·lusionats i preparats per guanyar aquell futur", ha destacat Nuño de la Rosa.
El president es recolzarà en Víctor del Pozo, que, com a conseller delegat, gestiona el desenvolupament del negoci en l’àrea del 'retail'. Nuño de la Rosa era també persona de confiança d’Isidoro Álvarez, president de 1989 al 2014), que el va anomenar director general de Viajes El Corte Inglés el 1998.
Batalla interna
La batalla interna feina uns mesos que estava en marxa, i té el seu origen en l’acceptació de l’herència per part de la família d’Isidoro Álvarez, anterior president que va morir el 2014. La batalla entre els amosd’IASA, la patrimonial i segon màxim accionista d’El Corte Inglés (69% en mans de les germanes Marta i Cristina Álvarez –filles d’Isidoro Álvarez–; 39% en mans de Gimeno i la seva família), va derivar en una batalla als tribunals.
Aquesta lluita es va fer especialment visible l’octubre del 2017, quan el consell d’administració de la firma va donar un clar missatge a l’apartar Gimeno del poder executiu: va nomenar dos consellers delegats, Víctor del Pozo (negoci de distribució i grans magatzems) i Jesús Nuño de la Rosa (àrees corporatives i les filials). Totes aquestes funcions eren, fins aleshores, de Gimeno.
Les promotores de la destitució de Gimeno han estat les germanes Marta i Cristina Álvarez. Descontentes amb la marxa del grup, les germanes han aconseguit el suport dels accionistes majoritaris (elles compten amb el 15% del capital i amb el recolzament del principal accionista, la Fundació Ramón Areces, que té el 37,39%) i de la majoria de membres del consell per forçar el consell extraordinari d’aquest dijous que ha significat el cessament de Gimeno com a president. Coneixedor de la seva delicada situació, Gimeno havia proposat com a solució de la crisi interna la sortida a borsa del grup.
El ja expresidentva accedir al càrrec més alt d’El Corte Ingléscàrrec més alt el setembre del 2014, després de la mort del fins aleshores president, Isidoro Álvarez. Llicenciat en Dret per la Universitat San Pablo Ceu i MBA, era nebot d’Álvarez, que va escollir Gimeno com el seu successor. El fins aquest dijous quart president de la firma va anunciar dimarts passat en una entrevista que impugnarà el consell d’avui. "Segurament se’m cessarà i es nomenarà un altre president, però l’empresa passarà d’una mala situació a una altra d’infinitament pitjor", va assegurar Gimeno, que va afirmar que el seu cessament es deu "únicament a raons personals" i a la seva intenció de construir una empresa "més transparent".
Irregularitats
Notícies relacionadesA la mateixa hora que va començar el consell d’administració que va aprovar el cessament, Gimeno va enviar una carta als empleats del grup en què assegurava: "Alguns membres del consell d’administració [...] estan impulsant la meva destitució com a president fonamentalment per les meves denúncies pels indicis d’irregularitats en alguns departaments de la companyia".
Resultats
El grup de grans magatzems, el més important en facturació d’Europa i quart del món, va aconseguir al seu exercici del 2016 (1 de març del 2016 a 28 de febrer del 2017, últimes dades publicades) una millora en les principals variables econòmiques: va facturar 15.504,57 milions, l’1,9% més; i va aconseguir un benefici de 161,86 milions, el 2,4% més.
- Catalunya El mapa de càmpings inundables s’actualitzarà abans del 2025
- Creixement mitjà del 5,95% L’aigua pujarà dos euros de mitjana per rebut a BCN i 22 ciutats
- Informe de la Fundació BBVA La productivitat registra l’alça més gran des del tercer trimestre del 2022
- Les novetats de la reforma
- Política tributària El Govern aprova el paquet fiscal i renegociarà l’impost energètic