PLE DE LES HIPOTEQUES
El bufet de la família Díez-Picazo va defensar Cajasur per les clàusules terra
El despatx, fundat pel pare del president de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem, està dirigit ara pel germà
picazo
El bufet familiar de Luis María Díez-Picazo Gimenez, ara en el punt de mira per la decisió del Tribunal Suprem sobre l’impost de les hipoteques, ha defensat en el passat la banca en litigis per les clàusules terra.
Aquest despatx, fundat el 1964 pel pare del president de la Sala Tercera de l’alt tribunal –el prestigiós jurista Luis Díez-Picazo i Ponce de León– està dirigit en l’actualitat pel germà de Luis, Ignacio, i va representar Cajasur en un recurs de cassació contra la sentència de 21 de maig del 2013 de l’Audiència de Còrdova, que va confirmar la sentència que declarava la nul·litat de les clàusules terra. En directe: seguiu aquí les reaccions.
Segons explica 'Vozpopuli', el 24 de març del 2015 la Sala Primera de l’alt tribunal va desestimar el recurs, cosa que va significar el final definitiu de la clàusula terra per a 40.000 clients de Cajasur, que no haurien de tornar els diners estalviats (80 milions) en els mesos en què es va executar provisionalment.
Família de juristes
El lletrat Rafael López Montes recordava llavors per a Europa Press la seva impressió quan va llegir que el recurs el firmava Luis Díez-Picazo Ponce de León, gran jurista i magistrat del Constitucional, autor del manual de dret civil que el lletrat havia estudiat a la facultat, cosa que afegia pressió al fet que, si perdia aquest cas, milers de persones que en aquell moment s’estaven beneficiant de l’execució provisional haurien de tornar els diners.
El despatx Díez-Picazo va elevar els seus ingressos el 2017 fins als 0,51 milions d’euros (0,29 milions el 2016), i va aconseguir un benefici de 189.918 euros (46.979 euros guanyats un any abans).
Professor de banquers
Notícies relacionadesA més, Díez-Picazo fill –que en el ple de les hipoteques va canviar el seu vot inicial a favor que paguessin els bancs a partir d’ara– va compaginar entre el 2015 i el 2017 la seva tasca com a jutge amb la docència al Col·legi Universitari d’Estudis Financers (CUNEF), dependent de l’Associació Espanyola de la Banca, la patronal del sector.
Autoritzat pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ), el magistrat va fer classes de Dret Constitucional en aquest centre universitari amb la condició de fer-ho mentre la docència no impedís "el compliment dels seus deures judicials" ni comprometés "la seva imparcialitat i independència". En l’actualitat, "no té cap relació amb el CUNEF", segons el CGPJ.
- Successió Els fills d’Andic avancen en la gestiódel futur de l’empresa
- La llei reorganitza la justícia i l’expandeix per tot el territori
- L’espanyol més buscat va matar el seu fill d’un tret
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Educació farà una "avaluació emocional" dels professors