Al novembre
L'atur puja per segon mes consecutiu a Catalunya, en 3.200 persones
Les dades del Ministeri de Treball mostren el menor ascens en un novembre des del 2015, fins als 394.405 aturats
desempleo
El nombred’aturats va tornar a pujar al novembre a Catalunya per segon mes consecutiu. Mentre en el conjunt d’Espanya la xifrad’aturats va descendir en 1.836 persones, a les quatre províncies catalanes va pujar en 3.208 persones, segons dades del Ministeri de Treball. Aquest increment, no obstant, és substancialment inferior al registrat a l’octubre, quan va pujar en 10.900 persones a causa de l’efecte final de la campanya d’estiu, i deixa el novembre amb un menor ascens de l’atur des del 2015.
L’atur va pujar al novembre el 0,8% respecte al mes d’octubre, tot i que va continuar la seva tendència a la baixa en termes anuals. Comparant el nombre d’aturats a Catalunya amb el novembre del 2017, aquest any n’hi ha el 6,6% menys. Segons l’estadística de Treball, en els 11 mesos que han transcorregut del 2018 el nombre d’aturats ha disminuït a Catalunya en 28.495 persones.
El nombre d’aturats en aquesta comunitat autònoma va augmentar amb més intensitat percentual entre el col·lectiu migrant que entre els nascuts a Catalunya, ja que mentre entre els primers va pujar el 3,2% (2.551 persones), entre els segons l’ascens va ser del 0,8% (3.208 persones). Pel que fa a l’impacte de gènere de l’atur, la bretxa persisteix, amb uns creixements molt similars entre homes (+0,86%) i dones (0,79%). El novembre va registrar, en conseqüència, 54.465 dones aturades més que homes.
- Aquest exjugador del Reial Madrid demana el divorci després de descobrir que els seus dos fills són d’un amant
- COVID-19 El ‘calvari’ dels pacients amb covid persistent, cinc anys després: «Moltes persones posen en dubte el nostre sofriment»
- Perdre un tren per anar en cadira de rodes
- Ramon Mirabet: "Cantar en català i castellà és una manera de despullar-me davant del públic"
- Apunt. Repercussió real La Cerdanya s’aboca a un xoc de trens entre el negoci i el dret a l’habitatge