ACTIVITAT EN AUGE
La indústria del videojoc a Catalunya capta 36,7 milions d'inversió estrangera des del 2013
Des d'aleshores s'han creat 502 llocs de treball, davant els 88 generats el quinquenni anterior
zentauroepp46072430 hospitalet de llobregat baix llobregat 29 11 2018 economi181130185404 /
Catalunya ha rebut 36,7 milions d’euros d’inversió estrangera en el sector dels videojocs des del 2013, cosa que equival a nou vegades més dels fons captats durant el quinquenni anterior. En aquell període, el sector va crear 502 llocs de treball, que multipliquen per més de cinc els generats fins al 2013, que van ascendir a 88.
En declaracions a Europa Press, el conseller delegat d’Acció, Joan Romero, ha assegurat que aquestes dades demostren que es tracta d’un sector en auge i que Catalunya i Barcelona són molt atractives per captar projectes d’aquesta indústria. De fet, segons les dades de l’últim ‘Llibre Blanc del Desenvolupament Espanyol de Videojocs 2017’, el pes de la facturació de la indústria catalana va representar el 2016 el 52% del total espanyol, mentre que el sector a Catalunya ocupava el 44,9% dels treballadors a nivell estatal.
“Hi ha un entorn atractiu per al talent. Es necessita talent multicultural i generat aquí, així com la capacitat per atraure talent de l’exterior”, ha explicat Romero, que considera que s’està generant un ecosistema de talent estranger molt important i essencial per al sector.
Els anys 2014 i 2017 van ser els que van registrar una inversió estrangera més elevada, amb 22,6 i 11,2 milions d’euros, respectivament, una cosa que Romero ha atribuït a les “grans fluctuacions” del sector a causa de la seva volatilitat en períodes curts i al pes dels grans projectes. “El creixement és molt alt, el sector dels videojocs passa de rebre quatre milions a 36”, ha afegit, tot i que ha recordat que és un sector que encara s’està enlairant, per la qual cosa en xifres absolutes està molt per sota d’altres de més consolidats.
A nivell global, el sector arribarà aquest any a una facturació de 137.900 milions d’euros, 20.000 dels quals procediran d’Europa Occidental, cosa que suposa un creixement interanual del 5,6%, i Espanya concentra una facturació de 2.000 milions, i se situa al novè lloc mundial.
Empreses del sector
Els estudis de desenvolupament catalans amb més facturació són Digital Legends Entertainment, Novarama; Social Point, empresa fundada en Barcelona i més tard adquirida per Take-Two; Ubisoft Barcelona, que anteriorment era Digital Chocolate; Tangelo Games, que abans era Akamon i va ser adquirida per Imperus Technologies, i les filials a Espanya de Gameloft, Zeptolab i King.
Notícies relacionadesQuant als estudis de desenvolupament independents, els més rellevants a nivell català són 2Awesome Studio, Alike Studio, Beautifun Games, Mango Protocol, Pantumaca Barcelona i Undercoders, segons dades facilitades per l’Associació Espanyola d’Empreses Productores i Desenvolupadores de Videojocs i Software d’Entreteniment (DEV).
“Potenciem el sector que tenim i aprofitem el talent i la creativitat perquè diferents estudis internacionals identifiquin Catalunya com a un bon lloc per invertir”, ha assegurat Romero, que des d’Acció va organitzar aquest novembre una missió empresarial del sector dels videojocs a Corea del Sud.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034