JUDICI
Olivas declara que es va oposar a la fusió de Bancaja amb Caja Madrid

Olivas el juny passat quan anava a declarar a València /
L’exvicepresident executiu de Bankia José Luis Olivas ha assegurat aquest dilluns davant del’Audiència Nacional que en un primer moment es va oposar a la petició del Banc d’Espanya de fusionar Bancaja, de la qual estava al capdavant, amb Caja Madrid i la resta d’entitats que van donar lloc al grup financer.
"Li vaig dir [al subgovernador del Banc d’Espanya, Javier Ariztegui] que no ho veia, perquè Bancaja era solvent, tenia un 52% de solvència per sobre de l’exigida", ha relatat Olivas, que ha assegurat que "veia una complexitat important" en una operació que suposava "la integració de set caixes diferents, amb sistemes informàtics diferents i amb auditors diferents".
A preguntes de la fiscal Carmen Launa, que tornava després d’un mes de baixa mèdica, l’exvicepresident ha assenyalat que va dir que no a la integració, entre altres raons, perquè "havia de parlar amb les autoritats del País Valencià.
No obstant, "al cap de pocs dies", el llavors governador de l’organisme, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, li va insistir que passés a formar part del projecte. "Em va donar raons de tipus macroeconòmic sobre la conveniència que ens integréssim per tenir més sinergies", ha relatat Olivas, arguments davant dels quals va acabar per accedir "si no hi havia cap més remei", ja que no en va "el governador és una autoritat".
Sobre això, ha insistit que, tot seguit, el més alt càrrec de l’organisme li va oferir una trobada amb el que va ser president de Caja Madrid, Rodrigo Rato, amb qui va quedar per "parlar dels treballs al cap de tres, quatre o cinc dies" en un despatx habilitat pel Banc d’Espanya a la seva pròpia seu.
Per a Olivas, la Fiscalia Anticorrupció sol·licita quatre anys de presó per presumpta estafa a inversors de la sortida a borsa junt amb els altres tres exadministradors de fet de l’entitat, Rato (cinc anys de presó); l’exconseller executiu José Manuel Fernández Norniella (tres anys) i l’exconseller delegat Francisco Verdú (dos anys i set mesos).
Notícies relacionadesPrecisament aquest últim, Verdú, ha conclòs avui la seva declaració davant de la secció quarta de la sala Penal, a la qual ha reiterat que el debut borsari del 2011 es va produir amb el beneplàcit del regulador, que "autoritza, tutela, condueix, guia i aprova" l’operació.
Un aval que aclaria qualsevol tipus de sospita, ha sostingut l’exconseller, per això "si hagués tingut el més mínim dubte" no s’hagués incorporat al que ha definit com el "projecte més apassionant de la banca espanyola per a algú que estava en la maduresa de la seva carrera".
- Accident Un funeral multitudinari acomiada la família Escobar-Camprubí
- EL PARTIT DE MONTJUÏC Flick se surt amb la seva
- Distinció de la Generalitat Indignació a Junts per la concessió de la Creu de Sant Jordi a Loles León
- Dia del llibre i la rosa Sant Jordi 2025, un nou bany de llibres i de masses
- AUTOCAR SINISTRAT L’ús del cinturó condiciona les ajudes del bus que va xocar a França
- Sant Jordi 2025, la festa del 23 d'abril Cercas, Bosch i Dueñas coronen un Sant Jordi miraculós i pletòric
- Sant Jordi 2025, la festa del 23 d'abril La festa d’‘Abril’ converteix el Dry Martini en l’Studio 54 de Sant Jordi
- Barcelona, protagonista Comsa i FCC executaran la fase final del Hall Zero
- TELEVISIÓ I MAS Creu de Sant Jordi
- ‘PLAY-OFF’ DE L’EUROLLIGA DE BÀSQUET El Barça dona mostres de debilitat a Mònaco i cau