SECTOR QUÍMIC

Basf va descartar BCN per a la seva seu tecnològica per la disponibilitat "més gran de talent digital de Madrid"

La multinacional alemanya contractarà 300 persones per al seu centre digital de serveis a la capital d'Espanya

basf2

basf2

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La multinacional alemanya Basf va descartar la ciutat de Barcelona per instal·lar la seu de la seva filial de serveis digitals en favor de Madrid perquè la capital d’Espanya va mostrar "millors costos i més disponibilitat de talent digital", segons va afirmar aquest dimecres el director general, Carles Navarro. Segons el màxim responsable del grup químic a Espanya, la decisió va ser presa a Alemanya i no li consta que la situació política a Catalunya o la falta d’ajuts tingués res a veure en l’elecció final, que va ser presa a finals de l’any passat.  La nova filial, Basf Digital Solutions, preveu la contractació d’uns 300 professionals en els pròxims dos anys i la seva comesa és liderar els serveis de la companyia a escala global en el desenvolupament digital, que inclou la sensorització dels processos productius.

En el marc d’aquesta aposta digital, Basf va fundar al febrer la companyia Basf Digital Solutions, que ja està en marxa. Ciutats de tot el món competien per aquest centre, i que finalment es va triar Madrid "per les seves condicions de costos i per disposar del talent digital idoni" per a aquest projecte. 

El grup alemany va ingressar 1.358 milions d’euros a Espanya el 2018, un 4% més que el 2017, i invertirà aquest any 62 milions d’euros en els seus centres productius espanyols, i això suposa la inversió més gran d’aquesta multinacional al país en l’última dècada. Aquesta inversió es destinarà a la digitalització del control de producció de les plantes, a introduir-hi millores mediambientals, a augmentar la seguretat. La meitat de la inversió es destinarà a la planta de Tarragona. El grup compta amb 16 centres de treball a Espanya, entre els quals hi destaquen el de La Canonja (Tarragona) i Guadalajara, i que sumen uns 2.200 treballadors. Aquests centres donen servei, sobretot, a sectors com l’automoció, l’agricultura, la construcció, l'atenció personal i de la llar, i de l’embalatge.

Notícies relacionades

L’actual repte de la firma és afrontar una transició interna dirigida a la millora dels processos per aconseguir un impacte mediambiental pròxim a zero en el 2030 en termes de CO2. Des del punt de vista industrial, el reciclatge químic dels plàstics és una de les línies de treball actuals, per aconseguir l’aprofitament industrial de plàstics utilitzats. 

Navarro va assegurar que el futur de la macroplanta de Tarragona està assegurat malgrat que a escala internacional la Xina s’està convertint en un pol fonamental del sector químic a escala mundial, amb gairebé el 40% del mercat, quan fa 10 anys era el 10%. 

Temes:

Basf