INDÚSTRIA
Alstom va guanyar el 86,6% més el seu any fiscal després d'aconseguir un rècord de comandes de més de 12.000 milions
Les vendes van créixer a Europa el 8,3%, el 10,3% a Amèrica i el 2,3% a l'àrea Àsia-Pacífic
alstom
Alstom va registrar un benefici net atribuïble de 681 milions d’euros al tancament del seu any fiscal, que va acabar el 31 de març, la qual cosa va representar un increment del 86,6% respecte del resultat de l’exercici anterior, després d’aconseguir un rècord de comandes de 12.107 milions d’euros i després del fracàs de la fusió del seu negoci ferroviari amb el de l’alemanya Siemens, vetada per Brussel·les, segons va informar el grup francès d’infraestructures i transports. La facturació d’Alstom entre l’abril del 2018 i el març del 2019 va assolir els 8.072 milions d’euros, xifra que representa una millora del 10% respecte de l’exercici anterior, mentre que les comandes rebudes van augmentar un 68,5%, fins a un rècord de 12.107 milions d’euros.
Les vendes d’Alstom van créixer un 8,3% al mercat europeu, que suposa el 51% del negoci de la companyia, fins a 4.061 milions, mentre que a Amèrica van sumar 1.470 milions, un 10,3% més, i a Àsia-Pacífic van augmentar un 2,3%, fins a 921 milions.
Notícies relacionadesPer la seva part, el resultat d’explotació ajustat (ebit ajustat) va experimentar una alça del 43,6%, fins a 570 milions d’euros, amb una millora del marge al 7,1% des del 5,4% anterior. "Alstom es va beneficiar d’un excepcional impuls comercial aquest any amb un nivell rècord de comandes en 12.000 milions d’euros, incloent-hi dos grans contractes per a la renovació de la flota de trens d’alta velocitat a França i el projecte per al sistema de metro de Mont-real", va declarar Henri Poupart-Lafarge, president i conseller delegat d’Alstom.
La companyia francesa ha anunciat que proposarà en la seva pròxima junta general d’accionistes, que se celebrarà el 10 de juliol del 2019, el repartiment d’un dividend de 5,50 euros per acció, davant els 0,35 euros abonats l’exercici anterior. El mes de febrer passat, la Comissió Europea va fer descarrilar el pla per a la fusió de les operacions ferroviàries del grup industrial alemany Siemens i el seu rival francès Alstom al considerar que l’operació "danyaria" la competència als mercats de la senyalització ferroviària i de l’alta velocitat, per la qual cosa va decidir vetar la transacció
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034