ENERGIA

Geroa s'afegeix a Holaluz i entra en el consell d'administració

Amb aquesta operació, la firma avança en la seva ronda de finançament de 50 milions, que preveu tancar en tres setmanes

1

1

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Holaluz ha arribat a un acord amb Geroa pel qual l’entitat de previsió sectorial d’ocupació s’incorpora al seu capital. L’acord inclou l’entrada de Virgina Oregui, directora de Geroa, en el consell d’administració d’Holaluz. Amb aquesta operació Holaluz avança en la seva ronda de finançament de 50 milions d’euros, que preveu tancar en tres setmanes. Els actuals accionistes de la companyia continuaran mantenint la majoria accionarial.

L’operació permet incorporar capital al projecte principal de la companyia de potenciar el seu pes al mercat domèstic d’instal·lacions fotovoltaiques que s’ha revelat en els últims mesos en un mercat estratègic per a Holaluz. 

"Sumar un ‘partner’ com Geroa ens aporta molt més que diners. La firma que lidera Virginia Oregui té una contrastada experiència en empreses d’alt creixement", ha assenyalat Carlota Pi, cofundadora i presidenta executiva d’Holaluz. Holaluz va tancar l’exercici del 2018 amb una facturació de 180 milions d’euros i 180.000 clients, xifra que vol augmentar a 800 milions el 2021 i sumar 500.000 clients. 

Geroa, amb seu a Sant Sebastià, gestiona l’estalvi de prop de 110.000 treballadors i suma actius per més 2.150 milions d’euros. "Holaluz és un projecte innovador i disruptiu del qual esperem molt en el futur", va dir Oregui.

L’entrada de nou capital per part de Geroa es destinarà a accions que permetin multiplicar el creixement de la companyia així com accelerar la seva visió sobre l’autoconsum, amb l’objectiu d’assolir les 1.000 instal·lacions fotovoltaiques a finals d’any. El propòsit de la companyia no és cap altre que aconseguir que el futur es mogui 100% gràcies a les energies renovables. Amb aquesta operació, la majoria de l’accionariat segueix en mans dels socis fundadors de la companyia (Carlota Pi, Oriol Vila i Ferran Nogué). Axon Partners, que va invertir poc més de quatre milions el 2016, i Geroa ostenten una participació minoritària. 

Instal·lacions de plaques solars

Notícies relacionades

Holaluz ofereix des de fa dos mesos un nou servei pel qual els propietaris d’una instal·lació fotovoltaica reben descomptes a la factura pels excedents de la seva instal·lació. La firma l’ha batejat com a Holaluz Cloud i és un avenç del que serà la denominada compensació simplificada proposada pel Govern però que no ofereix cap elèctrica, ja que no s’han definit encara els detalls del funcionament (previst per a l’octubre).

A l’estalvi energètic de l’ordre del 35% que poden aconseguir els propietaris d’instal·lacions fotovoltaiques pròpies se suma la possibilitat de rendibilitzar la producció no utilitzada, per la qual cosa l’estalvi pot arribar al 50%, segons Holaluz.  El cost mitjà d’una instal·lació fotovoltaica privada és d’uns 4.000 euros.

Temes:

Energia Holaluz