INVERSIÓ
Borges inverteix 10 milions en una planta extractora d'olis de llavors a Tàrrega
Permetrà augmentar la capacitat de producció fins a un 30%
dsc 6003 /
Borges Agricultural & Industrial Edible Oils ha inaugurat aquest divendres la seva nova planta extractora d’olis de llavors a la població lleidatana de Tàrrega (Urgell), un projecte en què ha invertit 10 milions d’euros. La nova extractora permetrà incrementar la capacitat productiva de la planta fins a un 30% i amb menors costos operatius.
La clau de la nova tecnologia és que millorarà el rendiment del procés d’extracció incrementant la ràtio d’oli obtingut en l’extracció de l’oli de llavors, millorant la seguretat a tot el procés i la qualitat de les condicions de treball dels operaris. La instal·lació també permetrà reduir les emissions de compostos orgànics volàtils, així com el consum de vapor, electricitat i aigua. Les noves tecnologies aplicades en el sector oliaire permeten operar a menor temperatura, fet que redunda en millor qualitat, menys consum d’energia i d’aigua.
Borges culmina una part molt rellevant de l’execució del seu pla director, que contempla una inversió de 23,1 milions d’euros en el període comprès entre el juny del 2018 i el maig del 2022 amb l’objectiu d’augmentar la seva eficiència, competitivitat i sostenibilitat de l’activitat. La nova planta de Borges és una aposta per una línia de producció que ha patit en els últims anys creixents importacions per part d’olis d’Europa de l’Est.
Acte d’inauguració de la planta de Borges a Tàrrega.
La inauguració ha sigut un acte d’homenatge pòstum a Ramón Pont Amenós, qui va ser president de Borges International Group i Borges Agricultural & Industrial Edible Oils fins al 14 de juny passat.
El grup Borges s’ha convertit en una multinacional amb tres línies fonamentals de negoci en alimentació: llavors i fruita seca, olis-vinagres i la divisió de productes sota la seva marca que va des de pasta a begudes o salses. Fundada el 1896 per la família Pont Creus, al principi es va dedicar a la compravenda d’olives i d’ametlles. En l’actualitat suma més d’un miler de treballadors a tot el món, amb 11 plantes industrials a cinc països i 15 oficines comercials a 10 països. En l’últim exercici fiscal va facturar 820 milions d’euros a 116 països.
La inversió de Borges arriba en un moment crucial per al sector, amb forts alts i baixos a la producció cada any. La campanya que ara finalitza (18/19) es va caracteritzar per dos efectes clau, el seu volum rècord, i l’escassetat de qualitats excepcionals. «Per a la pròxima collita que s’inicia ara es preveu una reducció de la producció espanyola d’entre un 20% i un 40% segons es presentin les pluges a la tardor i es comportin els rendiments, però la qualitat de l’oli obtingut millorarà respecte de la campanya anterior», segons les previsions de Borges.
- CIÈNCIA Trobat el cadàver d’una cria de mamut en un estat sense precedents
- Un titular vingut a menys El trist Nadal de Frenkie de Jong
- A CATALUNYA La grip entra en fase epidèmica amb 743 casos per 100.000 habitants
- Valentí Fuster: "Soc cardiòleg, però em costa entendre la perfecció del cor"
- Duo atòmic Las Grecas, 50 anys d’una revolució flamenca
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Els protagonistes de l’esport el 2024 Jorge Martín, contra tots i contra tot
- Un titular vingut a menys El trist Nadal de Frenkie de Jong
- No queden gaires dies. Laia Sanz: "No em preparo mentalment: no ho he fet mai"
- Barcelona, protagonista Qui hi ha darrere de l’èxit nadalenc ‘Els llums de Sant Pau’