PER AL 2020
El Govern, la Generalitat i GSMA impulsen un fòrum tecnològic a Barcelona
El congrés Digital Future Society reunirà un miler d'experts en el segon semestre del 2020
zentauroepp47136893 mobile190228093951 /
L’entitat publicoprivada espanyola Digital Future Society, que analitza l’impacte socioeconòmic de la revolució digital, organitzarà a Barcelona en el segon semestre del 2020 el seu primer fòrum mundial, amb un miler d’experts que debatran sobre els reptes socials de la tecnologia.
Quan Digital Future Society es va crear el 2018, van anunciar la pretensió d’aprofitar l’empenta del Mobile World Congress (MWC) a Barcelona per organitzar un fòrum paral·lel de debat especialitzat, que ha concretat el director de la iniciativa, Esteban Redolfi. Serà un fòrum que durarà dos dies, amb ponències i reunions entre professionals, però, al marge, comptarà amb un espai obert a la participació ciutadana, tot i que sense vocació que sigui d’assistència massiva, ha explicat.
Segons la ministra en funcions d’Economia i Empresa, Nadia Calviño, Espanya té «actius per ser un dels nodes» de la nova xarxa de governança mundial de la revolució digital. «Espanya té una veu que s’escolta i respecta als fòrums internacionals» en l’àmbit tecnològic, ha apuntat Calviño, després d’haver indicat que aquesta posició de privilegi s’ha obtingut, en bona mesura, gràcies al fet que Barcelona sigui la seu del MWC.
Enfocament multidisciplinari
La ministra ha afirmat que una de les premisses que ha de guiar el procés de transformació digital és que tingui «un enfocament multidisciplinari», ja que els reptes tenen vessant tecnològic, però també legal, sociològic, biològic, psicològic i econòmic, i els problemes requereixen visió complexa i col·laboració. «El punt de partida no ha de ser la tecnologia, sinó els valors», ha afegit, i també ha instat a «situar les persones en el centre [del debat sobre la transformació digital], com a única via per mantenir en bona forma l’economia digital».
Digital Future Society tindrà un pressupost anual de 3,5 milions d’euros, dels quals 2 són aportats per l’organisme estatal Red.es (que depèn del Ministeri d’Economia i Empresa) i 1,5 milions procedeixen d’altres administracions públiques –com la Generalitat catalana i l’Ajuntament de Barcelona– i d’entitats privades –com GSMA (organitzadora del MWC), Telefónica, Orange, Vodafone, CaixaBank i Damm, entre d’altres–.
El patronat de Digital Future Society s’ha centrat el seu primer any d’existència a construir una xarxa de contactes internacional, amb un centenar de professionals d’uns 40 organismes de tot el món que col·laboren amb l’aportació d’informes i casos d’èxit.
Notícies relacionadesHan creat vuit grups de treball i entre els temes de debat figuren: el futur de l’àmbit laboral després de l’impacte de les plataformes digitals, el paper dels governs més enllà del normatiu respecte al desenvolupament tecnològic, la millora de la transparència respecte a l’ús dels avenços digitals (per exemple, davant el reconeixement facial) i l’apoderament ciutadà gràcies a la tecnologia.
Digital Future Society organitzarà tallers tècnics de debat per a professionals a 19 ciutats espanyoles en els pròxims mesos.
- Govern i Generalitat celebren el "renaixement" d’Ebro a Barcelona
- Col·lisió entre Broncano i Motos per Jorge Martín
- Milers de persones exigeixen a Barcelona un "lloguer just"
- Estopa: "Patim una mica la síndrome de l’impostor, però, és clar, és un honor"
- La pressió d’Israel i la tornada de Trump empenyen l’Iran cap a la bomba nuclear
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Mor un motorista després de patir una sortida de via a la B-225 a Castellbisbal
- Shopping ¿Busques un smartwatch? Aquests són els millors amb descompte del Black Friday
- Club d’Estil de EL PERIÓDICO 10 trucs infal·libles de la guru de l’ordre Alicia Iglesias per triomfar amb el canvi d’armari
- Bakú aconsegueix 300.000 milions a l’any per als països del sud global