Polítiques d'ocupació

Barcelona Activa prioritza millorar la qualitat del treball amb una comissió específica i 29 milions d'euros

L'entitat de polítiques d'ocupació de l'ajuntament de Barcelona aprova un pressupost de 55 milions d'euros per al 2020

barcelona-activa

barcelona-activa

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

El nou equip del consistori de la ciutat de Barcelona comença el mandat en matèria d’ocupació amb la prioritat de millorar la qualitat d’ocupació, especialment entre els col·lectius més precaritzats. És a dir, jovesmajors de 45 anysdones migrants. Per a això Barcelona Activa, gestionada dins del tàndem Barcelona en Comú - PSC pels segons, ha aprovat aquest divendres el seu pressupost per al 2020. Ascendirà55 milions d’euros, més de la meitat dels quals aniran destinats a partides específiques per potenciar la qualitat d’aquesta ocupació.

I per pilotar aquesta inversió Barcelona Activa ha inaugurat una nova comissió específica per a qüestions d’ocupació, la comissió de promoció de l’ocupació de qualitat i polítiques contra la precarietat, liderada per Raquel Gil, provinent de l’UGT.  Per al pròxim 2020 el pressupost serà de dos milions menys que el present exercici. «Hem realitzat un càlcul més prudent aquest any dels recursos que ens arribaran del SOC [Servei d’Ocupació de Catalunya]», justifica Gil.

Notícies relacionades

Les eines que potenciarà aquesta nova comissió per focalitzar-se en els col·lectius més vulnerables dins del mercat laboral seran diverses. D’una banda, Barcelona Activa preveu insistir en els punts d’atenció al ciutadà, mitjançant les oficines que té distribuïdes per la ciutat. Una de les últimes en ser inaugurades va ser a Nou Barris. Un altre element que potenciaran serà les clausulas socials en les contractes públiques, per guardar incentivar o obligar les empreses a contractar un percentatge mínim d’aturats de llarga durada majors de 45 anys.

Un dels elements pendents de posar en marxa per lubrificar la connexió entre Barcelona Activa i el SOC és l’aprovació de la nova llei del SOC, que permetrà mancomunar serveis a mitjà termini entre administracions i incrementar els intercanvis d’informació, amb l’objectiu de reduir duplicitats. Una cosa que porta des del 2017 pendent d’aprovació parlamentària i que des de la Generalitat tenen previst engegar durant el primer trimestre del 2019, segons expliquen des de Barcelona Activa.