inversions

Inveready distribuirà 11 milions en dividends

La gestora de capital risc supera aquest any els 400 milions sota gestió destinats a 'start-ups'

partners-photo-1

partners-photo-1

1
Es llegeix en minuts

Inveready distribuirà entre els seus socis un total d’11 milions d’euros en dividends. La companyia Inveready

Asset Management supera els 400 milions d’euros sota gestió, a través de tres vehicles d’inversió, amb un increment de fons gestionats del 103% respecte al 2018.

Durant el 2019, la companyia ha tancat amb èxit dos nous vehicles de ‘capital de risc equity’: Inveready Biotech III, i Inveready First III i, llançat el tercer vehicle en el vertical d’instruments híbrids, Inveready Venture Finance III, especialitzat en inversió en companyies de base tecnològica mitjançant un instrument híbrid de deute i capital, així com el primer vehicle del grup de ‘private equity’, Gaea Inversió.

«Els processos de ‘fundraising’ de tots aquests vehicles s’estan tancant en un temps rècord amb una altíssima taxa de repetició per part dels inversors existents en els vehicles anteriors. Això demostra la consolidació d’un model d’inversió, que es tradueix en la confiança que dipositen en nosaltres els nostres inversors», comenta Ignacio Fonts, conseller delegat d’Inveready.

El dividend d’11 milions d’euros es repartirà durant aquestes festes nadalenques als inversors d’Inveready des dels vehicles Inveready Venture Finance I, Inveready Biotech II i Inveready First Capital II, gràcies a diferents desinversions realitzades pel grup en l’últim trimestre d’aquest exercici. Aquestes distribucions són reflex del

«sòlid acompliment que estan tenint tots els verticals gestionats pel grup –tecnologies de la informació, biotecnologia, híbdrids– generant retorns positius als seus inversors en tots els casos, consolidant Inveready com una de les gestores de fons de més d’èxit d’Europa, segons un comunicat del grup.

Fins ara, Inveready ha realitzat més de 25 desinversions amb operacions amb alts retorns com són Contrasenya Bank, adquirida per Symantec; Indisys comprada per Intel;Avizorex, que va passar en mans d’Aerie o 3scale, adquirida per Xarxa Hat/IBM, entre d’altres. El ritme de desinversions s’ha incrementat el 2019, permetent al grup assolir les quotes de rendibilitat esmentades a través d’una activa política de dividends. 

Actualment, Inveready inverteix en empreses tecnològiques de recent creació a través de quatre verticals especialitzades (tecnologies de la informació, ciències de la vida, ‘venture debt’ i finançament híbrid –deute i capital– per a empreses cotitzades) i compta amb més de 400 milions d’euros d’actius sota gestió.

Notícies relacionades

Durant els últims 11 anys, la gestora ha completat desinversions exitoses en més de 20 ‘start-ups’, algunes d’elles adquirides per multinacionals de la tallad’IntelSymantec Xarxa Hat (IBM), i altres

cotitzades en mercats com l’Ibex 35, el NASDAQ o el MAB.