JORNALERS DEL COVID
L'estudiant espanyola de veterinària que recull nespres
Mar Galiana s'ha posat a treballar en una cooperativa agrícola alacantina

zentauroepp53211703 eco trabajadores campo alicante200423170206 /
Mar Galiana estudia veterinària a Múrcia i tenia pensat treballar aquest estiu en el sector de l’hostaleria o en alguna botiga d’animals. Però les seves classes presencials i els seus plans van quedar en res fa un mes. «Com que puc seguir els estudis ‘online’ i necessitaven gent em vaig apuntar a agafar nespres. També per no estar tancada a casa», admet riallera. Ara confessa que tot i que ho porta bé no li és fàcil arribar a casa i posar-se a estudiar. «Això sí, quan tinc examen em puc demanar el dia lliure», explica la jornalera a la localitat alacantina de Callosa.
La seva família es va prendre bé la decisió. «La meva mare estava una mica preocupada per la possibilitat que em contagiés del Covid-19 i el meu pare es va alegrar davant de la perspectiva de no haver d’assumir totes les meves despeses», explica. Quan va explicar a la seva mare que sempre anaven amb mascaretes i que en els arbres petits només entra una persona, es va quedar més tranquil·la.
Jaume Soler és un dels seus companys de quadrilla i ell sí que estava ja en el mercat laboral. «Vaig acabar Arquitectura fa un any i estava treballant en el departament tècnic d’una fàbrica de ceràmica. Al principi van aguantar-ne uns quants i després ens van fer fora a molts d’altres», explica. En el seu cas no va arribar a cobrar l’atur perquè només havia treballat quatre mesos abans que esclatés la crisi.
La sorna dels veterans
Notícies relacionadesLa sorna dels veteransAquí les llicenciatures no valen. «Els veterans reien una mica al principi però l’ambient és bo. És una fruita bastant delicada i una vegada l’agafes no la pots tocar ni pressionar perquè es posa lletja. Al principi els agafàvem com taronges», explica.
Amb dues setmanes i mitja, tots dos dominen ja la matèria i aguanten sense problemes les nou hores d’una jornada que s’assembla molt poc a la que feia a l’oficina.
- SUCCESSOS ‘Lock-picking’, el nou sistema per obrir cases sense forçar panys amb què bandes de georgians roben a Espanya
- Dol als fogons Mor Montse Guillén, la pionera que va triomfar als EUA amb la cuina catalana
- BCN busca la fórmula per insuflar una nova vida a la seva plaça més dura
- Religió Mor Francesc, el papa que va arribar de «la fi del món» i que ha volgut portar l’Església al segle XXI
- ‘Tot el camp és un clam...’
- ELS LESIONATS DEL BARÇA Lewandowski s’allunya de la Copa i Ter Stegen «ja està llest» per reaparèixer
- Helicobacter pylori: així són els símptomes de la infecció que afecta la meitat de la població
- Llars espanyoles Tornen els plats de Duralex: un conegut supermercat ven la clàssica vaixella amb nous dissenys
- Oferta d’ocupació El treball que sempre havies somiat: 1.000 euros a la setmana per provar platges i explicar-ho
- ENTREVISTA Isabel Celaá, ambaixadora davant la Santa Seu: «Al Papa no li agradava ser qualificat com a progressista ni com a conservador»