Fins a 3.000 acomiadaments
Nissan registra formalment un ero per tancar les seves plantes a Catalunya
La firma automobilística estudia mantenir el seu centre tècnic a la Zona Franca, que ocupa 300 persones i treballa per al Regne Unit
Nissan ha registrat formalment aquest dimarts a la tarda un expedient de regulació d’ocupació (ero) per tancar les seves tres factories a Catalunya. La firma automobilística comença així els 30 dies fixats per llei de termini per pactar amb la representació dels treballadors les condicions de sortida de la plantilla, que actualment s’acosta als 3.000 treballadors. Així ho han confirmat fonts del Departament de Treball a EL PERIÓDICO. L’empresa, si ho considera oportú, pot decidir allargar els terminis, tot i que la data que s’ha fixat públicament Nissan per concloure les negociacions ha sigut el 30 de juliol, tal com ha manifestat aquest dimarts en un comunicat.
Les negociacions per tancar les seves tres factories de Catalunya han arrencat aquest dimarts al matí. En els plans de Nissan, no obstant, pot estar excloure d’aquest procés el centre tècnic que té ubicat a la Zona Franca i que es dedica a tasques d’enginyeria i disseny per a les plantes que té el gegant asiàtic al Regne Unit. Una mica més de 300 empleats poden veure’s desafectats d’un tancament que, de moment, en deixarà 2.600 al carrer, sense comptar amb els llocs de treball indirectes. Les negociacions han començat aspres i sense la presència de Frank Torres, l’encarregat de dirigir la clausura, fins al punt que els sindicats han rebutjat iniciar converses, ja que esperen que una consultora externa els entregui un informe, amb què pretenen acreditar la viabilitat de les fàbriques catalanes.
Notícies relacionadesNissan pretén deixar de produir vehicles a Catalunya, però no així en altres territoris fins fa poc europeus. El gegant asiàtic manté les seves produccions a Sunderland (Regne Unit) i per fer-ho necessita el coneixement i l’enginyeria que s’elabora al centre tècnic de la Zona Franca. Una mica més de 300 llocs de treball en depenen, davant els 2.600 que pretenen eliminar a les fàbriques de la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu. Als quals es podria sumar una afectació de prop de 17.000 llocs de treball en les empreses de proveïdors. Els sindicats s’han negat a acceptar el manteniment del centre tècnic com a carta en les negociacions, ja que entenen que l’empresa acabarà mantenint aquest centre independentment del que acabi passant amb les fàbriques catalanes.
La pròxima reunió prevista entre empresa i centrals serà el pròxim 6 de juliol, tal com ha informat la companyia en un comunicat. En paral·lel a aquestes negociacions, uns 300 treballadors de les plantes catalanes s’han desplaçat aquest dimarts a Cantàbria per mirar de paralitzar la producció d’aquesta fàbrica. Aquesta nodreix de components les factories de Renault, el soci de l’aliança, a França. És a través de la implicació de la firma d’origen francès per on els sindicats esperen mantenir el màxim nombre de llocs de treball a Catalunya.
- Els amos de Nördic Cerdanya de Puigcerdà compren Luz de Gas
- Enologia Així és el vi espanyol que ha arrasat als 'Masters of Wine' europeus
- ¿Un altre gol de Laporta?
- Previsió meteorològica El Meteocat avisa: canvi a la vista a Catalunya
- Oriol Junqueras: "El Govern ha de condonar el 20% del deute del FLA la setmana vinent"
- Torres, president del Getafe: "A Girona vaig anar a donar-li la mà a una persona i em va dir que no saludava espanyols"
- Sentència Clatellada judicial a l’Ajuntament de Barcelona per vetar el museu Hermitage
- Viatge oficial a la UE Illa reivindica des de Brussel·les que el català sigui oficial i un front democràtic contra Trump
- Operació rescat Sergi Pàmies: «La novel·la és monògama i el conte, polígam, gairebé promiscu. O també és monògam, només que encara no se n’ha assabentat»
- Alimentació Els aranzels de Trump tindrien un impacte de 45 milions d’euros en les exportacions d’aliments catalans