banca
Roldán veu fusions a la banca, però transfrontereres
El president de l'Associació Espanyola de Banca veu necessari ajustar costos a mitjà termini, sense recórrer a ertos
zentauroepp36899652 gra361 madrid 16 01 2017 el director del centro nacional200723194334 /
José María Roldán, president de l’Associació Espanyola de Banca (AEB), considera que la crisi de la pandèmia obliga les entitats a retallar despeses i pensar en fusions transfrontereres. Segons Roldán, «la influència dels costos serà clau en els pròxims anys. És necessari racionalitzar estructures i reduir costos, i no queda cap més opció que pensar en fusions també transfrontereres». Pel president de la patronal, que ha participat en el seminari ‘El sistema financer en la crisi de la Covid-19’, organitzat per l’Associació de Periodistes Econòmics, a l’UIMP de Santander, la història de la banca a Espanya no s’entendria sense fusions com a mecanisme de millora de l’eficiència, però ha advertit que «si existeixen fusions, seran sempre d’acord per les dues parts». En qualsevol cas, Roldán ha assegurat que, a Espanya, la banca espanyola té una rendibilitat per sobre de la mitjana europea, per això el missatge del vicepresident del BCE, Luis de Guindos, fet avui mateix sobre la conveniència de fusions és «lògic», especialment per a altres països. El BCE és neutral davant operacions concretes, però no s’oposa a les fusions.
Roldán ha recordat que els bancs espanyols han reduït el nombre d’oficines en un 47% des del 2008 i el 37% en nombre d’empleats. Malgrat aquest ajust important de costos, reconeix que «la recol·locació d’empleats de manera no traumàtica es mantindrà els pròxims anys». «No crec que anem a un futur 100% digital, sempre hi haurà oficines», ha afegit, en un esforç de reducció de costos a mitjà termini que fa que «no té sentit pensar en l’aplicació d’ertos a la banca per la pandèmia».
Sobre la creixent competència digital, Roldán considera que una moneda digital per substituir els diners no hi ha problema, però sí que és alarmant en el cas que es faciliti la competència bancària. «Si creem una divisa digital per substituir els diners no hi ha problema, els diners físics són costosos de gestionar», ha explicat, «però crear diners digitals que substitueixin els dipòsits bancaris crearà un problema més gran, el de finançar una economia basada en pimes. Tots hem d’estar sotmesos a les mateixes normes», ha dit.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia