LLISTA DEL FISC
Neymar entra en la llista de morosos d'Hisenda amb un deute de 34 milions
Segueixen a la llista Sito Pons, Pau Vega i Patricia Conde i en surten Rato i Kiko Matamoros
La llista dels que deuen més d'un milió d'euros a Hisenda inclou 3.930 persones
marcosl54675366 filed 23 august 2020 portugal lisbon paris saint germai200831125954 /
El futbolista brasiler Neymar, amb un deute de 34,6 milions, ha entrat a la llista de morosos amb Hisenda publicada aquest dimecres per l’Agència Tributària i que inclou els deutes i sancions pendents de pagament a 31 de desembre del 2019 de més d’un milió d’euros. Neymar és la primera persona física en volum de deute de tota la llista, desbancant així del primer lloc l’empresari Agapito García Sánchez, amb 15,97 milions, la mateixa xifra que l’any passat.
La sisena llista de morosos de l’Agència Tributària inclou un total de 3.930 deutors, cosa que suposa un 2,4% menys respecte a la cinquena llista, mentre que l’import global de deutes recollit al nou llistat arriba als 14.200 milions d’euros, un 0,7% més que en l’anterior a l’elevar-se en uns 100 milions, segons fonts de l’Agència Tributària.
Entre els personatges destacats que segueixen a la llista figura, per segon any, l’excampió de motociclisme Sito Pons, que deu 1,95 milions d’euros, el mateix que en l’anterior llista, i l’expresident de Banesto Mario Conde, que redueix el seu deute a 12,37 milions.
També segueixen María Paz Campos Trigos, nom real de l’actriu Pau Vega, que deu 2,63 milions d’euros, més que els 2,49 milions que devia l’any anterior; i la presentadora Patricia Conde, amb un deute de més d’1,88 milions d’euros, per sobre dels 1,83 de l’any passat.
Aquests són alguns dels noms destacats recollits a la llista de morosos publicada aquest dimecres per Hisenda per tenir, a 31 de desembre del 2019, deutes amb l’Administració Tributària superiors al milió d’euros.
Els que en surten
Per part seva, l’exvicepresident del Govern i expresident de Bankia, Rodrigo Rato, surt de la llista, com l’advocat José Emilio Rodríguez Menéndez i el col·laborador de televisió Juan Francisco Matamoros, conegut com a Kiko Matamoros, que ja no figuren al llistat. També surt de la nova llista Izquierda Unida-Madrid.
El llistat de morosos d’Hisenda s’abandona en els casos en què els deutors redueixen el seu deute per sota del milió d’euros, tot i que s’aproximi a aquesta xifra, o per altres supòsits com cancel·lacions pel cobrament o per prescripció o per insolvència definitiva, entre altres, sense perjudici que puguin tornar-hi a aparèixer a posteriori.
De la mateixa manera, l’expresident del Reial Madrid Lorenzo Sanz deixa d’aparèixer al llistat després de la seva mort al mes de març a causa del coronavirus.
Per part seva, l’expresident de Banesto, Mario Conde, ha retallat el seu deute, al deure 8,37 milions, davant els 12,37 milions de fa un any.
També repeteix a la llista l’escriptor César Vidal, que ha incrementat el seu deute amb Hisenda fins als 3,26 milions d’euros, davant els 2,77 milions que devia a la llista anterior.
Les societats
Entre les societats que entren a la llista, destaquen Intereconomia Ràdio S.L., amb un deute d’1,3 milions; Edificio Novosur, relacionat amb Nueva Rumasa, amb un deute de 4,6 milions; o Reus (1,2 milions).
A més, hi entren tres societats de Marbella: Gerencia de Obras y Servicios Marbella (12,4 milions), Radio Televisión Marbella (3 milions) i una altra de neteja (1,5 milions).
Entre les empreses que es mantenen i augmenten considerablement el seu deute figura la promotora Nozar, amb un deute de 215,1 milions; Isolux Corsán, amb 329,6 milions, augmentant el deute en 13,8 milions, i Desguaces La Torre, amb 21,4 milions, elevant-se en 3 milions.
Al seu torn, entre les companyies que es mantenen amb un deute menor, després que Hisenda aconseguís el cobrament, es troben Martinsa, amb 27 milions, reduint-se en 23,3 milions; Reyal Urbis, amb 343,5 milions, baixant en 9,7 milions; o La Casa Grande del Aceite de Oliva, pertanyent a l’empresari Luis Miguel Rodríguez, propietari de Desguaces La Torre, amb 1,76 milions, baixant en 462.000 euros l’esmentat deute.
El total de deutors
Respecte a la primera llista de desembre del 2015, el nombre total de deutors que apareixen en aquest nou llistat és un 49% menor al desaparèixer 2.385 deutors. Fa un any, el nombre de deutors del primer llistat que ja no apareixien en el cinquè era del 42%; d’aquesta manera, en un any el percentatge de deutors inicials que han desaparegut de les llistes ha crescut en 7 punts.
La llista inclou els deutors amb la Hisenda Pública amb deutes o sancions tributàries de més d’un milió d’euros, pendents de pagament a 31 de desembre del 2019, i que no es troben ni ajornades ni suspeses per qualsevol motiu legalment previst.
El Govern va decidir ampliar tres mesos, fins aquest dimecres 30 de setembre, la data límit que té l’Agència Tributària per publicar el llistat de grans deutors fiscals de 2020 amb l’objectiu que es puguin resoldre amb totes les garanties els procediments establerts tenint en compte la situació de crisi sanitària.
Del total de 3.930 deutors que figuren a l’últim llistat, 304 són persones físiques per import de més de 688 milions d’euros (en la llista anterior eren 315 per import de 689 milions) i 3.626 són persones jurídiques per import de 13.557 milions (davant els 3.713 de l’any anterior i 13.400 milions), un 17,5% menys que al primer llistat.
De l’import total, més de 6.800 milions d’euros, el 48% del total, es correspon amb deutors en procés concursal (més de 1.480 deutors, el 38% del total) i, per tant, és deute afectat per un procés en el qual les possibilitats de cobrament efectiu dels deutes es troben limitades mentre duri el mateix procés concursal. Al llistat anterior la proporció era molt similar: una mica més de 6.700 milions (el 46%) i més de 1.570 deutors, el 39% del total. Així mateix, del total de deutors de la llista, en relació amb 1.145 deutors principals s’han realitzat derivacions de responsabilitat subsidiària o solidària a tercers diferents del deutor principal per un import de més de 2.400 milions, equivalent al 17% de l’import total de deute inclòs al llistat, el que suposa un 33% més de deutors respecte a la primera llista.
Segons les dades facilitades per l’Agència Tributària, un total de 471 deutors no figuren ja en aquest llistat després d’haver aparegut en el de l’any anterior, per haver cancel·lat o ajornat deutes per import de 1.238 milions d’euros. La sortida de la llista es pot deure tant a la cancel·lació total o parcial dels deutes objecte de publicació (situant-les per sota del milió d’euros), com l’obtenció d’un ajornament o suspensió del deute abans de la data de presa de dades (31 de desembre del 2019).
Al contrari, un total de 373 deutors, que no apareixien al cinquè llistat de l’any passat, entren en la nova llista publicada aquest dimecres, amb un deute pendent de 1.019 milions d’euros.
Notícies relacionadesDels que encara es mantenen en la llista, hi ha un total de 871 deutors que han pagat des de principis d’any més de 130 milions d’euros en relació amb deutes inclosos en aquest sisè llistat i com a conseqüència d’això, 43 deutors no haurien d’aparèixer de prendre com a referència per a l’extracció del llistat l’estat dels deutes a data de 20 de setembre de 2020 i no a data de 31 de desembre del 2019.
Al seu torn, més de 2.500 deutors que apareixien al primer llistat han pagat venciments de deutes inclosos en aquest primer llistat per import de 760 milions d’euros des de la data d’extracció de les dades d’aquell primer llistat (31 de juliol de 2015) fins al 20 de setembre del 2020.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia