relleu
César González-Bueno: Amb el somriure... gairebé sempre
El nou conseller delegat del Sabadell va reconstruir NCG i va ser l’home d’ING, enter altres càrrecs
ECONOMIA CESAR GONZALEZ BUENO BANC BANCO SABADELL
En poc més de dos anys al capdavant de la nacionalitzada fusió de les caixes gallegues, a César González-Bueno li va donar temps a construir una entitat a imatge i semblança seva. Per assemblar-s’hi, fins i tot el nom triat per a la marca comercial, NCG, imitava indissimuladament el seu passat com a totpoderós home d’ING a Espanya. Va treure endavant dos ero per a gairebé 3.000 treballadors. Va dissenyar un altre banc per segregar i vendre la xarxa forana. Va alleugerir fins al mínim la cartera industrial, incloses algunes participacions històriques. I va mantenir sempre el somriure públic. O gairebé.
El dijous 26 d’abril del 2012 va aparèixer per sorpresa en una de les nombroses manifestacions convocades pels afectats de les preferents de Caixa Galicia i Caixanova al poble de Moaña. Va ser allà com podria haver sigut a Vigo, a la Corunya, Lugo... Els més de 112.000 petits estalviadors atrapats a Galícia es van convertir en un símbol per al país sencer, tots els dies al carrer cridant pels seus drets, i el llavors conseller delegat d’NCG sabia que sense solucionar el conflicte era impossible aclarir el camí del pla del president i exnúmero dos d’Inditex, José María de Castellano, de col·locar el banc entre fons estrangers.
Notícies relacionadesJunts van acudir a Brussel·les a demanar algun tipus de mecanisme per compensar els tenidors. «Se’ns va arribar a dir que deixéssim de molestar», va confessar González-Bueno durant la seva compareixença en la comissió d’investigació de les caixes al Parlament de Galícia. Va ser un dels pocs que no va mentir sobre la solució: «Mai es resoldrà del tot». Tampoc l’objectiu del seu cap Castellano. NCG va acabar en mans de Banesco després d’una subhasta pública. Els dos se’n van anar sense molt soroll i 600.000 euros d’indemnització.
Madrileño, de 60 anys, porta gairebé un quart de segle dalt de les cúpules bancàries malgrat que prefereix «el talent i no les jerarquies». Va passar per Argentaria, Citibank i ING, on va tornar després de la seva sortida d’NCG i una estada de tres anys a Kuwait com a CEO de Gulf Bank. És, segons els que van treballar amb ell, «el més semblant al bon rotllo que pot existir en un executiu del món financer». Ara és fàcil veure’l sense la seva eterna corbata. El somriure el manté.
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- El PPE mostra la seva "preocupació" per l’estat de dret a Espanya
- Feijóo i el risc de recolzar Mazón
- Sánchez lloa el socialisme de Page tot i les seves diferències
- Isabel Rodríguez: "Sense allotjaments turístics, l’augment de l’oferta contindrà els preus"
- Alexia salva el Barça de l’empat en l’últim minut a Bilbao