emprenedors

Setmana de l’Educació Emprenedora: cinc dies per formar l’empresari del futur

Amb aquesta iniciativa, l’Alt Comissionat per a Espanya Nació Emprenedora vol acostar l’emprenedoria innovadora a l’àmbit formatiu

Setmana de l’Educació Emprenedora: cinc dies per formar l’empresari del futur
2
Es llegeix en minuts
Lidia Álvarez Vellido
Lidia Álvarez Vellido

Redactora del suplemento 'actius'

ver +

Per primera vegada al nostre país se celebra la Setmana de l’Educació Emprenedora, que va començar ahir i tindrà lloc fins aquest divendres, 29 de gener

L’Alt Comissionat per a Espanya Nació Emprenedora ha promogut aquesta acció la setmana posterior al Dia Internacional de l’Educació, que se celebra el 24 de gener, amb l’objectiu d’acostar cada any l’emprenedoria innovadora a l’àmbit formatiu i posar així en relleu aquesta manera de fer negocis com una de les destreses essencials que han de fomentar els sistemes educatius. 

Amb el recolzament del Ministeri d’Educació i Formació Professional, el Ministeri d’Universitats i el sector de l’emprenedoria innovadora i educativa, al llarg d’aquests dies es desenvoluparan diferents accions i reunions que busquen reconèixer el paper clau de la formació i de la docència en la qualitat de l’emprenedoria innovadora, posar en relleu el rol de l’emprenedor social, així com despertar l’interès en estudis de ciències, tecnologies, enginyeries, art o matemàtiques que possibilitin crear projectes empresarials d’aquests sectors. 

La setmana ha començat amb una reunió institucional al Casón del Buen Retiro a la qual han assistit l’Alt Comissionat, Francisco Polo; la secretària general de Formació Professional, Clara Sanz López, i diferents representants del sector educatiu i emprenedor. 

Al llarg d’aquests dies, Polo també es reunirà amb la ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, i amb el secretari general d’Universitats, José Manuel Pingarrón, amb qui visitarà l’Oficina Complutense de l’Emprenedor (Compluemprende) de la UCM.

En aquest sentit, la directora de Compluemprende, Paloma Bel Durán, assegura a Actius que «en un país on tenim històricament emprenedors per necessitat més que per convicció, el canvi de la tendència és fonamental i passa pel foment de la cultura emprenedora. I en aquest sentit, el sistema educatiu és determinant per dotar-nos d’aquesta cultura». 

Així mateix, Bel Durán adverteix que aquest impuls de l’esperit emprenedor s’ha de donar en els nivells inferiors, és a dir, des de l’educació primària fins a l’educació universitària, sense oblidar-se de la Formació Professional, ja que quan els alumnes arriben a la universitat «ja és tard».

Per la seva banda, les entitats públiques EOI i Enisa, INCIBE i Red.es intervindran en aquesta setmana com a entitats de recolzament a l’emprenedoria innovadora des de la formació, el finançament de risc, la ciberseguretat i la transformació digital.

Notícies relacionades

També hi participaran diversos agents de l’ecosistema d’emprenedoria innovadora i de la comunitat educativa, organitzant activitats entorn de l’educació emprenedora. Entre aquests hi figuren Gigas des de la seva iniciativa Gigas For Schools, Smartick, Impact Hub, Endeavor, Innocells, Esade, IESE, SEK, EAE Business School, la Corporación Mondagrón, ISDI, Token City, la Universitat Camilo José Cela, Talento para el Futuro o Banco Santander.