goCircular Radar

Així és el mapa per conèixer les empreses emergents de l’economia circular

TheCircularLab, el centre d’innovació oberta d’Ecoembes en matèria d’economia circular, acaba de llançar goCircular Radar

Està dirigit a totes aquelles empreses emergents amb una antiguitat inferior a deu anys i que ofereixin una cartera de solucions o productes que puguin contribuir a l’economia circular

Així és el mapa per conèixer les empreses emergents de l’economia circular
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La preocupació pel medi ambient està guanyant terreny els últims anys i la recerca d’una societat més responsable i sostenible basada en el que es coneix com economia circular està en l’estratègia tant d’entitats públiques com privades. Un exemple és el projecte Espanya Circular 2030 que va aprovar el Govern a mitjans del 2020 amb l’objectiu d’impulsar un nou model de producció i consum en què els productes, materials i recursos es mantinguin el màxim temps possible en l’economia. 

A més de proporcionar un aprofitament més eficient dels residus i donar «un respir» al nostre entorn, aquest model ofereix a les empreses estalviar costos i obtenir ingressos amb productes i serveis nous.

Així ho expliquen des de TheCircularLab, el centre d’innovació oberta d’Ecoembes en matèria d’economia circular que acaba de fer públic goCircular Radar, el primer mapa per a empreses emergents que amb la seva activitat contribueixen al canvi cap aquest nou model econòmic.

En concret, està dirigit a totes aquelles empreses emergents amb una antiguitat inferior a deu anys i que ofereixin una cartera de solucions o productes que puguin contribuir a l’economia circular, disposin d’un elevat nivell d’innovació als seus productes o models de negoci.

Després de gairebé quatre anys treballant en l’impuls de projectes dedicats a l’àmbit de l’economia circular, amb goCircular Radar «volem posar a disposició d’aquestes empreses que lluiten per millorar i cuidar el nostre entorn un espai que els permeti donar visibilitat als seus projectes i que fomenti la col·laboració amb empreses i administració en projectes d’economia circular», afirma Zacarías Torbado, coordinador de TheCircularLab.

L’objectiu és agrupar totes aquestes empreses emergents i emprenedors i permetre’ls incrementar la seva visibilitat i rellevància al sector, així com fomentar la seva col·laboració amb empreses i operadors d’aquest àmbit. A més, facilitarà la contractació dels seus productes o serveis entre les entitats públiques i privades i ciutadans.

El procés d’inscripció és gratuït i la informació de les empreses emergents estarà a disposició de totes aquelles empreses interessades a col·laborar o contractar els seus serveis.

Notícies relacionades

Fins ara ja són 60 les empreses emergents que formen part d’aquest mapa, entre les quals es troben l’empresa embotelladora d’aigua AUARA, l’‘start-up’ que fabrica roba ecològica Green Forest o la botiga de moda sostenible The Circular Project.

TheCircularLab ha fomentat la col·laboració amb més de 200 entitats, entre les quals hi ha centres tecnològics, universitats i empreses, en el sector de l’economia circular i el reciclatge d’envasos. A més, el centre compta amb una acceleradora d’empreses emergents i projectes, que durant els seus més de tres anys de vida ha avaluat més de 300 empreses emergents procedents dels cinc continents i n’ha accelerat 30.