Bancs
Els clients de Bankia ja poden treure diners dels caixers de CaixaBank sense comissions
El conseller delegat, Gonzalo Gortázar, preveu que en l’ero es primi la voluntarietat i la meritocràcia
Finada Bankia, la nova CaixaBank ja és una realitat des d’avui mateix i els canvis per a la clientela han començat immediatament. El conseller delegat de l’entitat, Gonzalo Gortázar, ha informat avui en roda de premsa que els clients de Bankia podran des d’avui mateix utilitzar la xarxa de caixers de CaixaBank sense haver de pagar comissions per aquest servei. Són 14.000 sucursals de la xarxa conjunta.
És un primer pas en la nova operativa de l’entitat amb seu social a València, que quedarà completada a finals d’any quan estigui acabada la integració tecnològica. Mentrestant, els usuaris que, per exemple, acudeixin a una oficina per demanar una hipoteca de Bankia se’ls donarà, si és el cas i així ho demanen, les que ofereix encara aquesta entitat i el mateix passarà amb les de CaixaBank. No obstant, Gortázar va assegurar que «aviat» es llançaran productes per a les dues xarxes i que l’objectiu és que la política comercial tendeixi a convergir. L’executiu va deixar clar que la nova entitat mantindrà la política de no cobrar comissions en la majoria dels serveis als clients que tinguin una vinculació clara amb el banc, una pràctica que, va recordar, ja feien els dos bancs per separat. Així mateix, va afirmar que als clients de Bankia no «els canviarà res» en la seva operativa amb l’entitat a curt termini, al marge de la qüestió ja citada dels caixers de CaixaBank, i quan es produeixin els canvis amb la integració tecnològica «se’ls informarà».
El futur president de l’entitat, José Ignacio Goirigolzarri, que serà nomenat pel consell en la seva primera reunió del pròxim dimarts, va precisar que la marca CaixaBank es començarà a posar aquest cap de setmana als edificis corporatius de l’entitat, singularment a la torre KIO de Madrid, on Bankia tenia la seva seu operativa, mentre que a les oficines s’incorporaran en el termini de set o quinze dies, amb l’objectiu d’estar acabat el procés al juny.
Per la seva banda, Gortázar va anunciar que les converses amb els sindicats per a la reducció de plantilla –que alguns mitjans situen en unes 7.000 baixes d’una plantilla pròxima als 50.000 treballadors– començaran després de la Setmana Santa. Serà llavors quan l’entitat financera faci pública la magnitud de la retallada i també del nombre de tancament d’oficines que la reestructuració interna comportarà. La idea, segons el conseller delegat, és que les converses estiguin tancades per al final del segon trimestre. No va voler en cap moment entrar en detalls quan se li va preguntar pel rang d’edat dels afectats per l’ero, però va deixar clar que es tindrà en compte la «meritocràcia», és a dir «retenir els millors», i s’intentarà, com en altres acomiadaments col·lectius previs, que «es prioritzi la voluntarietat».
José Ignacio Goirigolzarri va aclarir, d’altra banda, una de les qüestions recurrents sobre la nova entitat: la seu. Va afirmar que «no hi ha cap previsió ni plantejament de canvis» i que el domicili social seguirà a València, on el tenia també Bankia. El president de CaixaBank ‘in pectore’ no va voler revelar quin serà la política de dividends del banc fins que prengui una decisió al respecte el consell d’administració. Preguntat per la sortida de l’Estat del capital de la nova entitat –el fons públic Frob tenia el 61% de Bankia que ara ha quedat reduït al 16%–, va recordar que el Consell de Ministres ha retardat la data límit del 2021 al 2023. També va dir, respecte a la devolució parcial del multimilionari rescat de Bankia emprès en la intervenció del 2012, que ha de ser l’esmentat fons el que respongui a la qüestió.
Notícies relacionadesGoirigolzarri considera «raonable» la presència que l’entitat cofundada el 2010 per Bancaja i Caja Madrid té en el nou banc, malgrat que només compta amb tres persones en el consell de direcció, i va afirmar que ara és el moment de «mirar cap al futur». Després de les condicions a la fusió imposades per la Comissió Nacional del Mercado i la Competència (CNMC), el president de CaixaBank va reiterar el compromís del banc per mantenir-se als 290 municipis on és l’única entitat i va anunciar que potenciarà els ofibusos posats en marxa per Bankia per donar servei a poblacions sense sucursal financera.
Finalment, Goirigolzarri, de 67 anys, es va mostrar disposat a prolongar el seu nou mandat a CaixaBank més enllà dels quatre anys pels quals serà elegit dimarts: «Si els accionistes i el consell d’administració entenen que hi he de ser perquè aporto coses, hi seré. Si no ho creuen, no hi seré».
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- Mamarazzis El City, la prioritat de Pep Guardiola després de la seva separació
- Exclusiva Mamarazzis Andreu Buenafuente, fitxatge sorpresa d’RTVE
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034