Les criptomonedes més negociades
Les raons per les quals Coinbase passarà a la història
La sortida a cotització en el Nasdaq de la principal plataforma d’intercanvi de criptomonedes obre noves expectatives per a les monedes digitals
Les accions de Coinbase Global Inc van pujar un 10% en les primeres operacions de la Borsa de Nova York aquest dijous, un dia després d’una sortida borsària que passarà a la història de les criptomonedes i de la història econòmica de la humanitat. Les monedes digitals es revaloritzen al caliu de l’ànim especulador. Els fons de Cathie Wood’s Ark van comprar accions de Coinbase per valor de 246 milions de dòlars en el debut de dimecres. Coinbase consolida el seu preu per sobre dels 100.000 milions de dòlars. Coinbase és una plataforma nord-americana de comerç de criptomonedes amb seu a San Francisco creada per Brian Armstrong i Fred Ehrsam. Ofereix serveis d’intercanvi entre criptomonedes i monedes fiduciàries entorn de 32 països, així com emmagatzemament i gestió d’actius digitals a 190 països a tot el món. La seva sortida borsària és el símptoma definitiu que les monedes digitals són un actiu d’inversió amb perspectives però indubtable risc.
El bitcoin puja des de començament d’any un +120%, un +820% en els últims 12 mesos i un +1.700% en dos anys. Potser és cert que la gran festa va acabar per als nous compradors. La pujada el 2010 va ser del 9.900%, 2011 (+1.473%), 2012 (+186%), 2013 (+5.507%), 2014 (-58%), 2015 (+35%), 2016 (+125%), 2017 (+1.331%), 2018 (-73%), 2019 (+95%) i 2020 (+301%). Però l’eufòria per les criptomonedes es generalitza malgrat que cap té les característiques de bitcoin. Aquesta és la pujada que registren les dades d’aquest any d’Investing.com: Bittorrent +2.633%, Terra +2.177%, Solana +1.777%, Binance +1.439%, Dogecoin +1.422%, Ftxtoken +820%, Cardano +641%, Filecoin +615%, Vechain +591%, Iota +584%, Uniswap +549%.
Notícies relacionadesPer a Ismael de la Cruz, analista d’Investing.com, la sortida a borsa de Coinbase «és només el principi», ja que grans firmes tecnològiques estan disposades a invertir en criptomonedes i en accions de Coinbase. Nomena ARK Fintech Innovation (NYSE:ARKF) i Global X FinTech (NASDAQ:FINX). Segons la seva opinió, si les accions de Coinbase cauen «tampoc hauríem de veure un ensorrament significatiu en el bitcoin, més que res perquè si alguna cosa caracteritza els inversors en bitcoin és que són plenament conscients de la volatilitat i riscos que hi ha, per la qual cosa sembla difícil que tinguin por si veuen caure Coinbase i venguin els seus bitcoins, a part que compren per estar posicionats de cara a un futur més pròxim del que sembla en el qual bitcoins sigui un dels principals mitjans de pagament». En qualsevol cas els experts d’Investing opinen que la inversió en Coinbase és «només apta per a inversors agressius que siguin conscients que és un actiu amb elevada volatilitat».
Malgrat que existeixen des de fa més d’una dècada, l’acceptació de les criptomonedes com a mitjà de pagament és encara molt limitada. Donada la seva elevada volatilitat, les criptomonedes no compleixen adequadament les funcions d’unitat de compte i dipòsit de valor. Els preus de les criptomonedes es formen en absència de mecanismes eficaços que impedeixin la seva manipulació, com els presents en els mercats regulats de valors. En moltes ocasions els preus es formen també sense informació pública que els doni suport. Així mateix, moltes d’aquestes criptomonedes es poden veure mancades de la liquiditat necessària per poder desfer una inversió sense patir pèrdues significatives, especialment perquè la seva circulació entre inversors, tant minoristes com professionals, encara és limitada. A més, en moltes ocasions, els diferents actors implicats en l’emissió, custòdia i comercialització de criptoactius no es troben localitzats a Espanya o, en alguns casos, fins i tot, no és possible la seva localització, per la qual cosa la resolució de qualsevol conflicte podria resultar costosa i quedar fora de l’àmbit de competència de les autoritats espanyoles.
Les 10 criptomonedes més negociades
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Dos clubs de BCN repeteixen al top 10 mundial del 2024
- Tres hores que van canviar el Barça
- El jesuïta Peris, davant el jutge per la denúncia d’un abús no prescrit
- Dos milions de catalans es beneficiaran de la llei de salut bucodental
- El Govern agilitzarà els 10 tràmits ‘online’ més utilitzats per a la sol·licitud d’ajudes
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Shopping Black Friday 2022: les millors ofertes d’Amazon
- SHOPPING Helly Hansen té les millors rebaixes d’hivern: ¡a meitat de preu!
- Com més població, més recursos
- L’Advocacia de l’Estat veu compatible la condemna del procés i l’amnistia