Comparador
¿És el rènting la millor opció?
Llogar un cotxe per uns anys és una alternativa a la compra que avança entre els particulars

¿Llogar un cotxe per tres o quatre anys i després canviar-lo per un altre de nou o demanar un préstec i tenir-lo en propietat? A Espanya, els consumidors estan més habituats a comprar el vehicle, però el rènting està guanyant adeptes. El primer trimestre del 2021, es van registrar 49.416 operacions, xifra que suposa que dos de cada 10 vehicles matriculats ho van ser mitjançant rènting, segons l’Associació Espanyola de Rènting (AER).
Però, ¿què és el rènting? És un contracte de lloguer de llarga durada en el qual una empresa posa un cotxe a disposició d’un client per una quota mensual. Les parts fixen el quilometratge i els serveis inclosos. Tradicionalment, el rènting era utilitzat per autònoms i empreses, però és ja una opció més per als particulars.
A Espanya hi ha desenes d’empreses de rènting. Les més grans formen part d’enormes multinacionals dedicades al lloguer de cotxes, a serveis financers o a l’automoció.
Flexibilitat i sense préstecs
Marta del Val, directora de Desenvolupament Digital de Northgate (pertany al grup Redde Northgate), explica que al sector s’està afrontant un canvi de paradigma i que el client espera trobar resposta a les seves necessitats «de manera immediata».
Del Val apunta que un altre dels canvis és que els usuaris volen un model de pagament per ús. Considera que la incertesa econòmica fa que «gestionem la nostra butxaca amb intel·ligència financera». Les empreses ja llancen ofertes enfocades al particular. Del Val assenyala que el principal avantatge que ofereix el rènting és la flexibilitat: «S’adapta a les necessitats del consumidor». L’usuari pot disposar d’un vehicle adaptat sempre a les seves necessitats: si és solter o té fills, per exemple. «Sense oblidar la depreciació i les despeses per revisions, manteniment, ITV, assegurança», que desapareixen en el rènting.
María Martínez, CEO de MasQRenting, recorda que depenent del contracte es poden afegir altres serveis com un vehicle de substitució. Martínez assenyala que el rènting no exigeix una entrada, tot i que «s’han de complir determinats requisits econòmics», com tenir uns ingressos o contracte laboral estables. El més important és que el client no s’endeuta. «Si ha de demanar un préstec per a qualsevol altra cosa, no li figura que està pagant un cotxe», assenyala. A més, s’estalvia els tipus d’interès que, segons dades del Banc d’Espanya, al febrer es van situar al 7,54% de mitjana per als crèdits de consum.
El preu del rènting
Notícies relacionadesEl primer trimestre del 2021, el Peugeot 3008 va ser la marca i model que va registrar més nombre de matriculacions en rènting, segons l’AER. El cotxe té un preu de 30.900 euros i de 44.500 euros si és Hybrid. Si es recorre a un mecanisme de rènting, el cost varia segons l’empresa, els mesos del contracte de lloguer i els quilòmetres realitzables. Si el contracte és de quatre anys, el cost podria oscil·lar entre 14.000 i 20.000 euros, segons un exercici de comparació realitzat entre les cinc empreses líders al sector.
La ‘newsletter’ d’Actius

Gemma Martínez dona veu als protagonistes de la nova economia, que s’atreveixen a dir coses diferents.
Per a aquest exemple, l’empresa Arval (filial de BNP Paribas) ofereix una quota mensual de 309 euros amb un termini de 48 quotes i 15.000 quilòmetres a l’any (fer-ne més comporta penalització econòmica) i inclou vuit serveis: assegurança, assistència 24 hores, gestió de multes, atenció multicanal, ITV, manteniment, pneumàtics i reparació de danys. El cost per a l’usuari al cap d’aquells quatre anys resultaria de 14.832 euros.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- SUCCESSOS ‘Lock-picking’, el nou sistema per obrir cases sense forçar panys amb què bandes de georgians roben a Espanya
- Dol als fogons Mor Montse Guillén, la pionera que va triomfar als EUA amb la cuina catalana
- BCN busca la fórmula per insuflar una nova vida a la seva plaça més dura
- Religió Mor Francesc, el papa que va arribar de «la fi del món» i que ha volgut portar l’Església al segle XXI
- ‘Tot el camp és un clam...’
- ELS LESIONATS DEL BARÇA Lewandowski s’allunya de la Copa i Ter Stegen «ja està llest» per reaparèixer
- Helicobacter pylori: així són els símptomes de la infecció que afecta la meitat de la població
- Llars espanyoles Tornen els plats de Duralex: un conegut supermercat ven la clàssica vaixella amb nous dissenys
- Oferta d’ocupació El treball que sempre havies somiat: 1.000 euros a la setmana per provar platges i explicar-ho
- ENTREVISTA Isabel Celaá, ambaixadora davant la Santa Seu: «Al Papa no li agradava ser qualificat com a progressista ni com a conservador»