‘start-ups’

Aortyx tanca una ronda de 2,4 milions d’euros

Els recursos captats per aquesta firma del sector de la salut tenen per objectiu iniciar els assajos clínics pilot previstos en pacients el 2022

Aortyx tanca una ronda de 2,4 milions d’euros
2
Es llegeix en minuts

Aortyx, una start-up nascuda des de l’Institut Químic de Sarrià i l’Hospital Clínic de Barcelona, ha tancat una ronda de 2,4 milions d’euros. Està desenvolupant un innovador pedaç per al tractament de les disseccions d’aorta de forma mínimament invasiva. El dispositiu té per objectiu reduir dràsticament la mortalitat dels pacients i augmentar la seva qualitat de vida. Des de la seva fundació l’any 2018, Aortyx ha aconseguit captar més de tres milions d’euros. Aquesta segona ronda, catalitzada a través de Capital Cell, compta entre l’accionariat amb inversors rellevants com Medex Partners, Vergara Capital, ‘family offices’ de l’ecosistema català i inversors de la primera ronda que han renovat la seva confiança en el projecte. Rosendo Garganta, representant de Medex, ha declarat que «Aortyx és una oportunitat única d’inversió, ja que no només està desenvolupant una solució enginyosa i innovadora, sinó que el seu equip ha demostrat una innata capacitat de resoldre les dificultats que comporta un projecte d’aquestes característiques».

«Aquesta inversió ens permetrà continuar complint els temps previstos i mantenir el nostre objectiu de llançar al mercat un producte innovador que podrà salvar moltes vides», va indicar Jordi Martorell, cofundador i CEO d’Aortyx. A més, Aortyx liderarà la conscienciació sobre les malalties aòrtiques a Espanya, ajudant l’organització Think Aorta a desenvolupar la seva feina a Espanya primer i a l’Amèrica Llatina després. Prèviament l’empresa havia sigut reconeguda i finançada per la Comissió Europea, per EITHealth, el Ministeri de Ciència i Innovació, el CDTI i ENISA. Cal destacar així mateix que, abans de fundar l’empresa, el projecte ja havia rebut finançament i suport de FIPSE, Fundació La Caixa a través del programa CaixaResearch Validate i la Generalitat de Catalunya.

A més, Aortyx acaba d’entrar en la primera edició del programa Medlim, liderat per la multinacional de dispositius Medtronic, el fons belga imec i l’agència del govern holandès LIOF, amb l’ànim d’escurçar el temps al mercat i minimitzar els errors en el desenvolupament del producte. En línia amb els objectius de ràpida internalització de la companyia, Aortyx serà el ‘case study’ del GBA Healthcare sèries, organitzat per la Guangzhou International Bio Island, a la Xina.

Notícies relacionades

El treball d’Aortyx se centra en el disseny de pedaços per reparar l’aorta de forma mínimament invasiva. En concret, el dispositiu en desenvolupament consisteix en un pedaç que s’adhereix sobre l’artèria danyada per tapar la ferida o esquinçament. La seva tecnologia se centra a imitar el teixit aòrtic original per aconseguir una millor integració i regeneració del teixit. La dissecció aòrtica té una incidència d’1 per cada 10.000 pacients per any i la seva taxa de mortalitat pot arribar al 50% en funció de la complexitat del dany causat. El pedaç és bioabsorbible, pot promoure la cicatrització, la regeneració del vas i la recuperació completa de la lesió.  

Aortyx va ser fundada l’octubre del 2018 per investigadors de l’IQS School of Engineering, Jordi Martorell, Noemí Balà, Dr. Salvador Borrós; i el Dr. Vicenç Riambau, cap de Cirurgia Vascular de l’Hospital Clínic de Barcelona.  

Temes:

Startups