Conflicte laboral
Els treballadors d’H&M protesten contra l’ero de 1.066 acomiadaments
Els sindicats inicien les mobilitzacions contra el «salvatge» expedient presentat per l’empresa i que afectarà 220 treballadors a Catalunya
Els treballadors d’H&M activen el seu calendari de mobilitzacions per frenar, o com a mínim rebaixar, l’expedient de regulació d’ocupació (ero) plantejat per l’empresa de roba i que pretén liquidar 1.066 llocs de treball a tot Espanya. Després de les protestes convocades per CGT a Tarragona i Reus a principis de setmana, aquest dijous van per tot el país les organitzades des dels majoritaris CCOO i UGT. Les centrals protesten contra un ero que qualifiquen de «salvatge» i que, juntament amb el d’El Corte Inglés, és el que més llocs de treball pretén destruir en el sector tèxtil.
Els empleats de la multinacional d’origen suec a Espanya han convocat protestes davant les botigues més emblemàtiques de la cadena a les principals ciutats espanyoles. A Barcelona les concentracions han tingut lloc a les botigues de passeig de Gràcia i a la de Diagonal; a la mateixa hora que la de Tarragona i un dia abans de la de Lleida. A Catalunya, segons xifres sindicals, està previst l’acomiadament d’unes 220 persones. Els sindicats critiquen la «precarietat» que promou la política de relacions laborals de l’empresa. La gran majoria de la plantilla de botigues és personal amb contracte a temps parcial de menys de 30 hores setmanals, majoritàriament dones i amb altes rotacions.
H&M Hambre y Miseria
— CCOO de Catalunya (@ccoocatalunya) 6 de mayo de 2021
NO AL DESPIDO❗
NO al ERE❗ pic.twitter.com/LHjyod5l41
Els sindicats han plantejat un calendari de mobilitzacions progressiu, amb concentracions durant aquesta setmana, vagues parcials durant la posterior i totals durant la posterior. Les negociacions de l’expedient finalitzen el pròxim 24 de maig, si l’empresa no decideix allargar-les. Després de l’ero d’El Corte Inglés, que es va saldar amb un mínim de 3.292 sortides voluntàries i al qual s’han apuntat gairebé 4.300 persones, el d’H&M és, de moment, l’expedient amb més acomiadaments del sector tèxtil. Altres cadenes, com Inditex, han apostat per sortides voluntàries i recol·locacions en altres botigues. I firmes com Douglas o Adolfo Domínguez també han plantejat acomiadaments, però amb menor afectació (el primer 492 cessaments i el segon amb 280).
Amb les companyes i companys de @hm a la concentración davant del Parc Central de #Tarragona
— UGT Serveis Públics Tarragona (@UGT_SP_Tgna) 6 de mayo de 2021
No al tancament de botigues‼️
No a l'acomiadament de les treballadores i treballadors‼️#todossomosHM pic.twitter.com/t4wpcsk9Dn
- Obligatori per llei La multa que et pot caure per no estar empadronat on vius
- Energies renovables El pàrquing de l’Alcampo de Sant Boi es transformarà en la instal·lació fotovoltaica més potent de l’àrea de Barcelona
- salut mental Els diagnòstics de TDAH entre els adults creixen en els últims anys
- Conflicte a Girona Una família denuncia que un home s’ha quedat d’ocupa en una casa que li van deixar a Llagostera
- LA VISITA BLAUGRANA AL COLISEUM Cinc anys amb un zero a Getafe
- Violència contra les dones Laura Palmer i la por que ens va quedar
- Transparència Hisenda vigilarà més les targetes: demanarà aquestes dades sobre els moviments
- Trump, la Lluna i més enllà
- Aquesta nit Gala dels premis Gaudí
- Premier league Haaland firma una inusual renovació amb el City fins al juny del 2034