Prospectiva

Així és l’Espanya del 2050 que vol el Govern: taxa d’atur del 7% i jornada de 35 hores.

  • El document ha sigut elaborat per 200 experts independents en l’últim any

  • El text incorpora nou reptes, 50 objectius i una mica més de 200 mesures per aconseguir-los

Així és l’Espanya del 2050 que vol el Govern: taxa d’atur del 7% i jornada de 35 hores.

EFE / JUAN CARLOS HIDALGO

1
Es llegeix en minuts
Rosa María Sánchez

Una taxa d’atur del 7% i una jornada setmanal de 35 hores. Aquestes són dos dels objectius que figuren en el document «Espanya 2050: Fonaments i propostes per a una estratègia Nacional de Llarg Termini» que ha presentat aquest dijous el president del Govern, Pedro Sánchez, i que pretén ser una guia «apartidista» per afrontar els reptes de la societat i l’economia espanyola dels pròxims 30 anys.

9 reptes, 50 objectius, 200 mesures

L’elaboració del document ha sigut impulsada per l’Oficina Nacional de Prospectiva i Estratègia de la Presidència del Govern, sota la direcció d’Iván Redondo, el cap del Gabinet de la Presidència del Govern. Per al desenvolupament de les seves 676 pàgines han treballat l’últim any un centenar d’experts i expertes de reconegut prestigi de generacions, sensibilitat política i disciplines diverses (economia, ciències ambientals, demografia, sociologia, història, ciència política i dret, entre d’altres). A més, s’ha comptat amb el recolzament de diversos Ministeris, lal’AIReF, el Banc d’Espanya, i el Joint Research Centre de la Comissió Europea.

El document identifica nou reptes per a la societat espanyola, que s’articulen en 50 objectius i en una mica més de 200 propostes per aconseguir-ho.

Notícies relacionades

El desafiament de la productivitat i el patró de creixement econòmic, figura com el primer. També el de l’educació de la població més jove i el de la formació dels treballadors. Com a quart repte s’assenyala el desafiament climàtic i mediambiental; com a cinquè, s’apunta la necessitat d’adaptar l’estat del benestar a una societat més longeva i en sisè lloc s’al·ludeix al desenvolupament territorial equilibrat.

Les deficiències del mercat de treball, la reducció dels nivells de pobresa i desigualtat i, en definitiva, aconseguir un benestar més gran de la ciutadania formen els tres últims blocs.