Ajust de plantilla

Últim dia de negociació per a l’ero de CaixaBank

L’entitat financera viu una jornada de vaga el seguiment de la qual els sindicats xifren en el 90%

Últim dia de negociació per a l’ero de CaixaBank
1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La negociació per a l’expedient de regulació d’ocupació (ero) de CaixaBank entra a la seva fase final. Alhora que la direcció de l’entitat i els sindicats encaren una reunió aquest dimarts que ha de resultar decisiva per reduir 6.950 llocs de feina davant els 8.300 inicials, es desenvolupa una jornada de vaga a la xarxa del grup el seguiment de la qual les centrals xifren entorn del 90%. La direcció del banc prefereix no quantificar la incidència ni entrar en «guerres de xifres», segons fonts del banc.

Segons el sindicat CCOO, a moltes comunitats autònomes, els tancaments d’oficines arriben al 100%. Els sindicats de CaixaBank han convocat una nova jornada de vaga per intentar pressionar l’últim dia de negociació de l’ero, ja que es neguen que hi hagi acomiadaments forçosos.

Els treballadors de l’entitat estan celebrant concentracions a diverses ciutats espanyoles, amb milers de treballadors, per rebutjar l’expedient. Una de les més freqüentades és la que s’està realitzant davant la seu de CaixaBank a Barcelona, a l’avinguda Diagonal. També hi ha concentracions a altres ciutats com Madrid, la Corunya, Granada Sevilla, València o Saragossa.

A partir dels 52 anys

La direcció de CaixaBank va presentar dilluns una nova proposta a la taula de negociació amb els sindicats que millora les compensacions per als treballadors que sortiran de l’entitat amb l’ero i rebaixa fins a partir dels 52 anys l’edat per acollir-se a prejubilacions.

Després d’una reunió maratoniana que va començar al matí i va acabar cap a les 12 de la nit, els sindicats van rebutjar ahir l’última proposta del banc, ja que malgrat que l’entitat ha rebaixat les sortides inicials, situant-les en 6.950 persones, el desequilibri en les quotes provincials els porta a «acomiadaments forçosos», segons els sindicats.

Notícies relacionades

Per ells, aquesta situació és «inacceptable» i consideren que és possible implementar altres mesures no traumàtiques, alhora que acusen la direcció de «realitzar petits moviments» sense retirar cap de les mesures forçoses que representen una «línia vermella».

En cas de no aconseguir-se un acord amb els sindicats, l’entitat podria aplicar de manera unilateral les mesures de reestructuració i les condicions ofertes es podrien rebaixar.