Empresa de l’Any 2021

PMP Pret-à-porter Cases: Cases puzle amb peces de formigó

PMP Prêt-a-porter Cases rebrà el premi Lidera per la seva aportació a la igualtat de gènere, la paritat en drets i deures i la conciliació laboral amb la vida familiar

PMP Pret-à-porter Cases: Cases puzle amb peces de formigó
2
Es llegeix en minuts

Passar tant temps confinats ens ha fet més conscients de la importància de disfrutar d’una llar confortable i sostenible. Ho demostra el nombre creixent d’urbanites que, arran de la pandèmia, han canviat (o han mostrat la seva intenció de fer-ho) el seu lloc de residència habitual per un altre d’ubicat en municipis més petits i tranquils, amb més disponibilitat d’espai i, si és possible, prop d’un entorn natural. Hi ha fins i tot qui ha vist en el flagell víric l’ocasió ideal per posar en marxa la construcció d’una vivenda allà on el dia a dia fos més amable. I això ha donat ales a algunes empreses d’arquitectura disruptives, que deixen de banda el maó.

És el cas de PMP Prêt-à-porter Cases, tot i que la seva propietària –Montse Pujol– també va acatar el mètode tradicional en el passat: «Eren bones cases, però hi havia tantes les dificultats que les obres acabaven sent molt llargues i amb moltes variables difícilment controlables», afirma la també gerent. Va ser això, juntament amb les seves ganes d’obrir nous horitzons, que la va portar a buscar un revolucionari mètode constructiu referent a control de costos, qualitat del producte, sostenibilitat i temps d’execució. «Sempre he cregut que el sector de la construcció havia d’evolucionar i adoptar nous processos, més optimitzats i eficients». Per això, en un moment en què el mercat continuava construint de la mateixa forma que en els últims 50 anys, Pujol va decidir liderar el canvi i implementar un sistema constructiu industrialitzat propi, «pensant qui viurà a la llar i no qui la construeix», diu.

Notícies relacionades

El sistema de l’empresa està basat en elements industrialitzats de formigó. Peces estandarditzades que, en funció de la seva combinació, permeten dissenyar una varietat de resultats gairebé infinita, al gust de cada propietari. «No treballem amb models predeterminats, cosa que ens permet respondre al gust i les necessitats de cada client», afirma l’empresària.

El guardó

«La paritat sempre ha sigut una cosa impossible o molt difícil d’aconseguir en la construcció. La cultura masculina que embolcalla aquest sector ha marcat durant molts anys els consells executius d’empreses i associacions», diu Pujol. Per això, per a la gerent de PMP Prêt-à-porter Cases, és un orgull dirigir una companyia «liderada per dones, dins d’un sector eminentment dominat per homes». Com un orgull és també rebre el Premi Lidera, un guardó que distingeix aquelles persones o empreses que han destacat en el món empresarial per la seva aportació a la igualtat de gènere, la paritat en drets i deures i la conciliació laboral amb la vida familiar.

Temes:

Empreses